Mehmet Mert CHP gündemini değerlendirdi: Kılıçdaroğlu çok yanlışlar yaptı!

Mehmet Mert CHP gündemini değerlendirdi: Kılıçdaroğlu çok yanlışlar yaptı!
Youtube'da yayın yapan Bak Burası Çok Önemli kanalına konuk olan Gazeteci Mehmet Mert, CHP gündemini değerlendirdi.

Kurultay sonuçlarına ilişkin konuşan Mert, “Kemal Kılıçdaroğlu, Kurultay'a giden süreçte çok yanlışlar yaptı. CHP'li Esenyurt Belediyesi'nin olduğu yerde DEVA Partililerle görüştü örneğin. Bunun gibi bariz yanlışlar var. Bu yanlışlar da Kılıçdaroğlu'na ciddi puan kaybettirdi” dedi

Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert Youtube'da katıldığı Bak Burası Çok Önemli kanalında CHP gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Kurultay'a ilişkin tespitlerde bulunan Mert, “Kemal biraz yorulmuş, tükenmiş ve biraz çok insanı üzmüş bir vaziyette göründü. Çok insanın kalbini kırmış gibiydi. Kendisinin eski yardımcılarıyla sohbet ettim ve gördüm ki biraz sanki Kemal beyle bu işin olmayacağına onlar karar vermiş. Yeni bir isim aramışlar ve o isim de Özgür Özel oldu. Aslında Kurultay'da insanlar Özgür Özel'e oy vermedi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun gitmesi için oy verdi. Neticede değişimciler doğal olarak Özgür Özel isminin etrafında birleştiler. Ama şunu söylemek lazım buradaki kilit isim Ekrem İmamoğlu. Ekrem İmamoğlu olmasaydı ne Özgür Özel aday olurdu ne de Kurultay'ı kazanabilirdi” dedi.

Gölge başkan söylemi yanlış

CHP içerisindeki İmamoğlu ve Özel yakınlaşmasını da yorumlayan Mert, “CHP'de gölge başkan vs söylemleri var ama bunlar kolay işler değil. Siz yerinize küçük bir birime adam koymuyorsunuz. Burası CHP. Türkiye'nin 3'te birini temsil eden, geniş kitleyi temsil eden, yüz yıllık bir siyasi oluşum, kurumsal ve kurucu bir partiden söz ediyoruz. Dolayısıyla böyle bir yapı içinde gölge başkan vs gibi şeylerin olması söz konusu değil. Siz her ne kadar bir ismi işaret etseniz de bu işler öyle kolay değil. Evet İmamoğlu olmasa Özel aday da olamaz seçimi de kazanamazdı ama İmamoğlu'nun bugün çıkıp; “Seni ben getirdim, ben kazanıdrdım” vs demesi gibi bir şey söz konusu değil. O zaman Kılıçdaroğlu'ndan da bir farkı kalmaz. Zira Kılıçdaroğlu kendisine ne diyordu; “Seni Beylikdüzü'nden çıkardım İBB Başkanı yaptım” vs gibi. Baba-oğul tanımlamalarımı vardı ama siyaset ikliminde her şey dengelere ve çıkarlara göre değişir. Siz bu ülkeyi yönetmeye talipseniz yeri geldiğinde babanıza da; “çekil” veya “dur” diyebilirsiniz. Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı Ekrem İmamoğlu'na eleştiriler getirebilirsiniz. Ama bu konuda hakkaniyetli olmak da fayda var. Ekrem İmamoğlu'nun sırtına siyasi yasak tehdidi olmasaydı Ekrem İmamoğlu kendisi de aday olabilir çok rahat genel başkan da olabilirdi” diye konuştu.

İmamoğlu çok güçlendi

Ekrem İmamoğlu'nun güçlü bir figür h aline geldiğini de anlatan Mert, “CHP'nin bugünkü delegeleri artık Ekrem İmamoğlu'na bağlı diyebiliriz. Yaklaşık 400 delege zaten İmamoğlu'na yakındı şimdi bu süreçte İmamoğlu bu rakamı 611'e kadar çıkarmayı başardı. Dolayısıyla İmamoğlu şu an parti içerisinde çok güçlü. Hatırlarsanız Kılıçdaroğlu birçok dönemde zayıflıyordu tam liderliği Muharrem İnce'ye bırakacaktı, İnce'nin başına bir şeyler geliyordu. Saray'a gitti vs gibi. Muharrem İnce bir kere mücadele etti ve 400'e yakın oy aldı. İnce, “Atatürk çıkıp gelse bu CHP delege yapısı içinde kazanamaz” diyordu artık bu gerçekliğini kaybetti. Bu süreç adım adım gerçekleşti. Birinci adım seçimlerin ilk turu sonrası Ümit Özdağ ile görüştü ve zımni bir takım anlaşmalar çıktı. Özgür Özel de ortaya çıktığında Kılıçdaroğlu, Özel'i kendi yanına çekmeye çalışmadı. İmamoğlu ve Özel birleşerek önemli bir seçim kazandı” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu akıllıca davranmadı

Kılıçdaroğlu'nu yenilgiye götüren sebeplerden de söz eden Mert, “Kılıçdaroğlu yanlış işler yaptı. CHP'li bir belediye olan Esenyurt yönetiminin olduğu yerde Esenyurt'a gitti DEVA Partililerle görüştü. Oradaki delegelerin hepsi Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel cephesine yanaştı. Ve sonuç bu oldu. Kılıçdaroğlu birçok hataya rağmen çok ciddi bir farkla kaybetmedi sanırım hiçbir şey yapmasa kazanabilirdi ama üst üste çok büyük yalnışlar yaptı” dedi.

Kurultay sonucu umut verici oldu

Kurultay'dan çıkan sonucun CHP'ye umut verdiğini de anlatan Mehmet Mert, “Kurultay'ın yerel seçimlere etkisi partiye coşku getirecek. Kılıçdaroğlu kazansaydı, İmamoğlu'nun yeniden kazanma şansı yoktu bugün İmamoğlu yeniden kendini ispat etti. Beylikdüzü'nde, İBB'de AK Parti'yi yendi, CHP içinde Kılıçdaroğlu'nu yendi. Sürekli kazanan adam imajı ulaştı. Ama Kılıçdaroğlu ile yola devam edilseydi İmamoğlu parti desteğini arkasına alamayacaktı, Kılıçdaroğlu taraftarları İmamoğlu'nun kazanmasını istemeyecekti. Şimdi bir inanç oldu. Özgür Özel için de İstanbul'un kazanılması bir fırsat olacaktır. İstanbul'da İmamoğlu kazanırsa önü açılacak, 2028'e kendini hazırlayacak. İstanbul kaybedilirse de İmamoğlu puan kaybedecek ve Özgür Özel güçlenecektir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.