Süleyman Soylu iktidar medyasına çok içerlemiş: 'Tüm hesaplarını Erdoğan sonrası için yapıyor'

Süleyman Soylu iktidar medyasına çok içerlemiş: 'Tüm hesaplarını Erdoğan sonrası için yapıyor'
Gazete Pencere'den Nuray Babacan, Soylu'nun iktidar medyasının, bu hızlı tavır değişikliğine kızdığını yazdı.

İçişleri Bakanlığı görevini Ali Yerlikaya’ya devreden Süleyman Soylu, İstanbul 2. bölge 1. sıradan aday gösterilmiş ve AKP İstanbul milletvekili olarak Meclis'e girmişti.

Sonrasında sessizliğe gömülen Soylu son olarak yakın zamanda ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ suçundan tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’a yakın olduğu iddialarıyla gündeme gelmiş ve hakkında çıkan bu söylemleri yalanlamıştı.

Gazete Pencere'den Nuray Babacan "Soylu iktidar medyasının ‘intisaplı’ ifadesinden çok rahatsız olmuş" başlıklı yazısında Soylu için dikkat çeken kulis bilgilerini kaleme aldı.

Babacan, eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun iktidar medyasına çok içerlediğinin iddia edildiğini ve son mafya operasyonlarına ilişkin haberler yapılırken, kendisiyle ‘intisaplı’ ifadesinin kullanılmasından çok rahatsız olduğunu aktardı.

"Soylu, şimdilik İstanbul Milletvekili olmanın gereği dışında bir şey yapmıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı istese de şansı olmadığını biliyor" diyen Babacan, tüm hesaplarını Cumhurbaşkanı Erdoğan sonrası için yaptığını belirtti.

Babacan'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

SOYLU’NUN SİTEMİ

Konu, İçişleri Bakanlığı’ndan açılmışken, başlığımıza konu olan eski bakan Süleyman Soylu’ya gelelim. Soylu’nun özellikle iktidar medyasına çok içerlediği iddia ediliyor. Kulis bilgilerine göre, son mafya operasyonlarına ilişkin haberler yapılırken, kendisiyle ‘intisaplı’ ifadesinin kullanılmasından çok rahatsız olmuş Soylu. İntisaplı biliyorsunuz bağlantılı-ilişkili demek.

MEDYA BAĞIMSIZ OMAZSA…

Yıllarca kendisine verilen sınırsız desteği sorgulamayan Soylu, yanlışları ve eksiklerini görmezden gelen iktidar medyasının, bu hızlı tavır değişikliğine kızmış. Her gün söz hakkı verilmeden yerden yere vurulan muhalefet gibi her AKP’li bir gün bunu tadacak anlaşılan. Objektif ve bağımsız olunmayınca, gelen her yeni bakan hak etse de etmese de yüceltilip, giden yok ediliyor. Basın etiğine hiç girmiyorum bile.

ŞİMDİLİK BEKLEMEDE

Soylu, şimdilik İstanbul Milletvekili olmanın gereği dışında bir şey yapmıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı istese de şansı olmadığını biliyor. Bir kez daha Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan siyasette olduğu sürece de bu pozisyonunu koruyacağı, tüm hesaplarını sonrası için yaptığı anlatılıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.