Ön seçim istiyoruz!

Ön seçim istiyoruz!
​​​​​​​CHP Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, gazetecilerle bir araya geldi.

Belediye başkan adayı ve Meclis üyelerinin belirlenmesinde ön seçimin çok önemli olduğunu vurgulayan CHP Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, en kötü ön seçim yahut temayül yoklamasının, en iyi atama sisteminden daha iyi olduğunu ifade etti

CHP Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, ilçe yönetimiyle birlikte bölgede yayın yapan gazetecilerle bir araya geldi. Sohbet havasında geçen kahvaltılı toplantıda konuşan Arslan, yaklaşık 3 ay önce devraldığı ilçe başkanlığının bir bayrak yarışı olduğunu ve partilerinin bayrağını daha ileriye taşımak için gece gündüz çalışacaklarını söyledi. Arslan, iki adaylı bir seçimde gençlik kolu başkanı olduğunu, devamında sağladıkları birlik ve beraberlikle bir sonraki seçime tek liste girdiklerini, şimdilerdeyse hep birlikte ilçe yönetiminde olduklarını belirterek, “Birlikte olmanın verdiği gücü biz gençlikte gördük ve bu birlik beraberliği tüm ilçeye yayacağız” dedi.

Danışma kurulu kurulacak

İlçe Başkanı Arslan, önemli olanın daha doğruyu yapabilme çabası ile görevi devrettiklerinde edindikleri birlik ve beraberliğin misyonunu bir sonraki yönetimlere miras bırakma gayreti olduğunu vurguladı. Sosyal demokrat ve Cumhuriyet’in temel ilkelerini benimsemiş Bakırköy’de, bir şekilde partiye kızmış, küsmüş ya da uzak kalmış herkesi sürece katacaklarını belirten Arslan, yerel seçim sürecinde kendilerinin de tecrübelerinden faydalanacağı bir ‘Danışma Kurulu’ kuracaklarını açıkladı. Parti içerisinde dışarıda kalmış ama tecrübesine çok güvendikleri ve uzun yıllardır kırgın olduğu için de partinin kapısından girmeyen bir kitle olduğunu söyleyen Arslan, İlçe Sekreteri olarak görev yaptığı dönemde konuyla ilgili çalışma yaptıklarını, şimdi de bu çalışmayı olgunlaştırarak hayata geçireceklerini ifade etti.

gazeteciler-toplu.jpeg

Bunu en iyi biz yaparız

Partide en çok emek verenin kitlenin kadınlar olduğunun altını çizerek konuşmasına devam eden Gizem Başaran Arslan, “Kadın ilçe başkanı diye çıkıp bunu gözardı edersem samimiyetsiz bir ilçe başkanı olurum. Dolayısıyla her perşembe Kadın Kollları Başkanımız Hamide Yazıcı öncülüğünde genişletilmiş kadın toplantıları yapıp, çay kahve muhabbeti değil, öncesinde bir panel ve siyasi yol haritası çıkartıp, ardından güncel değerlendirme yapıp, finalde herkese görev verebileceğimiz bir mekanizma hayal ediyoruz. Bunu da en iyi biz yaparız. Bu konuda çok iddialıyım. Üzerimize düşen her şeyi de yapacağım” dedi.

Ön seçim vurgusu

Son olarak yerel seçime yönelik düşüncelerini de paylaşan Arslan, en kötü ön seçim yahut temayül yoklamasının, en iyi atama sisteminden daha iyi olduğunu ifade ederek, geçmiş dönem ön seçimle Meclis'e giren üyelerin hala ilçelerinde olduğunu, sokakta karşılaştıklarını, dertleriyle dertlendiklerini belirterek, “İlçe başkanı ve yönetimi olarak, ilçemizi yöneteceklerin seçimi noktasında partimizin ilgili mercilerine ön seçime yahut temayüle gidilmesi noktasında bir önerimiz ve talebimiz olacak” ifadelerini kullandı.

Kendilerini tanıttılar

Toplantıya katılan ilçe yöneticileri de sırasıyla söz alarak kendilerini tanıttı. Toplantıya, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamide Yazıcı, Harita Mühendisi Başkanvekili Anıl Karaoğlu, Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mimar Sedat Yalçınkaya, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Avukat Alican Sarak, Grafiker ve Tasarımcı Alptuğ Uslu, mahalle muhtarları ve İşçi Sendikaları sorumlusu Makine Teknikeri Ali Remzi Bindal, Kültür, Sanat, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları sorumlusu Fatih Şahin ve İlçe Sekreteri Barış Yalnızyiğit katıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.