Mehmet Mert'ten dikkat çeken açıklama: Bu ülkeyi yönetenler gerçeklerin bilinmesini istemiyor

Mehmet Mert'ten dikkat çeken açıklama: Bu ülkeyi yönetenler gerçeklerin bilinmesini istemiyor
DAMGA Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert, gündeme ve CHP 38. Olağan Kongresi'ne dair yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

DAMGA Gazetesi İmtiyaz Sahibi gazeteci Mehmet Mert, bugün Flash Haber TV’de canlı yayına konuk oldu.

Mert, gündeme ve CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda yaşanan sürece dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tolga Şardan'ın tutuklanması Dinçer Gökçe'nin gözaltına alınmasının ardından gazetecilere yönelik gözaltı ve tutuklamalara ilişkin değerlendirmede bulunan Mert, Türkiye'de son 22 yıldır AK Parti iktidarının medyanın yüzde 95'ine el koyduğunu ve sivil toplum örgütlerini de ortadan ikiye böldüğünü dile getirdi.

"Sosyal medya olmasa tutuklanan meslektaşlarımızdan haberimiz olmayacak" şeklinde tepki gösteren Mert, cezaevine koyulmanın gözdağı vermekle alakalı durum olduğunu savundu.

Öte yandan "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı ile Ankara Spor Salonu'nda başlayan CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na dair de açıklamalarda bulunan Mert, bugünkü sonucu hiç kimsenin kestiremediğini fakat İbrenin Kılıçdaroğlu'ndan yana olduğunu belirtti.

İşte Mehmet Mert'in açıklamalarından öne çıkanlar:

Türkiye'de son 22 yıldır AK Parti iktidarı medyanın yüzde 95'ine el koyduysa maalesef sivil toplum örgütlerini de ortadan ikiye böldü. Türkiye'de ne yazık ki medya öksüz. Yerel medya, İstanbul merkezli medya adeta üvey evlat. Sosyal medya olmasa tutuklanan meslektaşlarımızdan haberimiz olmayacak.

"Bu ülkeyi yönetenler gerçeklerin bilinmesini istemiyor"

Bu ülkeyi yönetenler gerçeklerin bilinmesini istemiyor. Gazetecinin suçu ne olabilir ki cezaevine konuluyor. Mesleki bir ceza verebilirsiniz ve cezaevi adı üstünde gözdağıyla, korkutulmakla alakalıdır.

"İlk defa bugün sonucu hiç kimse kestiremiyor"

Baykal döneminde çok fazla kurultay görürdük ama bu kadar etkili geçmezdi. Kemal Kılıçdaroğlu döneminde de iddialı adaylar çıkmadı. İlk defa bugün sonucu hiç kimse kestiremiyor. İbrenin Kılıçdaroğlu'nun yana olduğunu düşünüyorum ama kazanan adamın 100 oy fark alacağını düşünmüyorum. Kritik bir seçim olacak.

"Kemal bey doğal ve net konuştu"

Delegelere söz hakkı veriliyor, adil saat, dakika tutuluyor. Ses kesme olayını da son derece doğru buluyorum. Salon yoğunluktan dolayı küçük geldi. Özellikle de basına ayrılan yer. Çok fazla kavga gürültü olmadı. Kemal bey doğal ve net konuştu. Kılıçdaroğlu kazanırsa Özgür Özel'in taraftarlarının asılacağını düşünüyorum ama Özgür Özel genel başkanlık yarışını kazanırsa Kılıçdaroğlu'nun taraftarlarının çok fazla asılmayacağını düşünüyorum.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.