Memleket Partisi'nden Şevki Yılmaz hakkında suç duyurusu: 'Atatürk’e soysuz demiş itin birisi'

Memleket Partisi'nden Şevki Yılmaz hakkında suç duyurusu: 'Atatürk’e soysuz demiş itin birisi'
Abdülhamit'in torununun düğününde "Osmanlı'yı süren soysuzları lanetliyorum" diyen Şevki Yılmaz'a bir tepki de Muharrem İnce'den geldi.

II. Abdülhamid’in torunu olan Orhan Osmanoğlu’nun kızı Berna Osmanoğlu’nun düğünü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beykoz Sosyal Tesisi’nde yapıldı. Gerçekleşen düğünde tepki çeken anlardan biri de eski Refah Partisi Milletvekili ve Yeni Akit yazarı Şevki Yılmaz'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik skandal ifadeleri oldu.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın nikah şahitliği yaptığı düğünde Şevki Yılmaz, eline mikrofon alarak "Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum" dedi. Yılmaz'ın Atatürk'ü hedef alan sözleri kısa sürede infial olurken, İlber Ortaylı'nın bu sözlere sessiz kalması eleştiri oklarını kendisine yöneltmesine yol açtı.

Eleştiriler üzerine açıklama yapan Ortaylı önce "Vallahi beni ilgilendirmez Şevki Yılmaz, kim olduğunu da bilmiyorum" demişti. Sonrasında yeni bir açıklama yapan Ortaylı, Yılmaz'ın sözlerini tasvip etmediğini ve açık bir Atatürk düşmanlığı olduğunu söylemişti.

Şevki Yılmaz hakkında suç duyurusu

Memleket Partisi tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Şevki Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi. Açıklamada "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, “soysuz” diyerek açıkça hakaret eden Refah Partisi Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz adlı şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduk. İlgili makamların şahıs hakkında gerekli işlemleri yapmasını talep ediyoruz." denildi.

Muharrem İnce'den şiirli yanıt

Şevki Yılmaz'a tepkiler sürerken Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den de skandal ifadelere yanıt gecikmedi. Sosyal medya hesabı üzerinden yazdığı şiiri paylaşan İnce, Yılmaz'a sert tepki gösterdi.

İnce'nin paylaşımı şöyle:

"Atatürk’e soysuz demiş İtin birisi

Soysuz kimmiş babana sor hele

Arı namusu çatlamış ayı irisi

Sen bizim köylerden geç hele

Bu herifin önü sonu ayandır

Anlayana benim sözüm beyandır

Seni adam yerine koyan hayvan oğlu hayvandır

Gel de o sözü burada söyle hele"

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.