Merdan Yanardağ'dan Sezen Aksu'ya 'icra' tepkisi: 'Bağış gösterisi yapabilir'

Merdan Yanardağ'dan Sezen Aksu'ya 'icra' tepkisi: 'Bağış gösterisi yapabilir'
Gazeteci Merdan Yanardağ kendisini cezaevindeyken icraya veren sanatçı Sezen Aksu hakkında paylaşımda bulunarak "Sezen Aksu’yu utancıyla baş başa bırakıyorum.” dedi.

Sanatçı Sezen Aksu, 2010 referandumu sırasında "Yetmez ama evet" kampanyasına destek verirken gazeteci Merdan Yanardağ "Sezen Aksu bu ülkedeki en kirli yetmez ama evetçilerden biridir" ifadelerini kullanarak Aksu'yu eleştirmişti.

Kullandığı ifadeler nedeniyle Aksu, gazeteci Merdan Yanardağ'a tazminat davası açmış ve davayı kazanarak tutuklu gazeteci Merdan Yanardağ'ı icraya vermişti.

Televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanan Merdan Yanardağ, konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Düşünce ve ifade özgürlüğünü kullanarak gazetecilik yaptığını dile getiren Yanardağ, "Odama/hücreme bakıyorum, Aksu’nun istediği para buradan çıkmaz. Boşa haciz getirmesin. Tele1’e gidebilir belki, ama oradan da çıkmaz." dedi.

Aksu'nun 2010’da AKP iktidarına “Hayır” diyenler için “İki cihanda lekeliler” söylemi nedeniyle "Yapacağı şey basit bir özür dilemekti" diyen Yanardağ "Yapmadı. Sezen Aksu’yu utancıyla baş başa bırakıyorum.” şeklinde konuştu.

Yanardağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“AKP iktidarına “Yetmez ama evet” dediği, iki yüzlü “açılım” siyasetine destek verdiği için eleştirdiğim Sezen Aksu, güya hakaret gerekçesiyle beni mahkemeye vermiş. Nasıl olduysa 30 bin lira (faizi ve av. parasıyla 60 bin) tazminat kazanmış. Haciz işlemi başlatmış. Kutluyorum!

"Aksu’nun istediği para buradan çıkmaz"

Düşünce ve ifade özgürlüğümü kullanarak gazetecilik yaptığım için şimdi Sezen Aksu’nun destek verdiği AKP’nin cezaevinde tutukluyum. Odama/hücreme bakıyorum, Aksu’nun istediği para buradan çıkmaz. Boşa haciz getirmesin.

Tele1’e gidebilir belki, ama oradan da çıkmaz. Tele1 ticari bir kuruluş değil, bir sosyal sorumluluk girişimidir. Şu anda RTÜK’ün verdiği cezaları ödemeye çalışıyor. Yani elinin boş dönme ihtimali yüksek. Ayrıca orada da kişisel bir mülküm yok.

"Sezen Aksu’yu utancıyla baş başa bırakıyorum"

Ancak, Sezen Aksu merak etmesin haciz yoluyla istediği parayı öderim. O da bir yerlere “bağış” gösterisi yapabilir. Geriye de bugünkü cehennemin yolunu döşeyenlerden Sezen Aksu’nun utancı kalır. Bir de, “iki cihanda” da yakasında olacak ellerimiz…

Sezen Aksu, 2010’da AKP iktidarına “Hayır” diyenler için “İki cihanda lekeliler” demişti. Su içtiği kuyuya tükürerek şöhretini borçlu olduğu insanlara hakaret eden kendisiydi. Yapacağı şey basit bir özür dilemekti, yapmadı. Sezen Aksu’yu utancıyla baş başa bırakıyorum.”

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.