MHP’li vekil İsrailli firmayla ticareti doğrulamakla kalmadı, 'milli görev' saydı

MHP’li vekil İsrailli firmayla ticareti doğrulamakla kalmadı, 'milli görev' saydı
İsrail'in dev tarım şirketi Haifa'nın Türkiye ayağı Agrosel firmasının sahibi olduğu ortaya çıkan MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun yaptığı açıklamada konuyla ilgili 'milli bir görevdir' dedi.

Gazeteci Metin Cihan, MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun'un İsrail'in dev tarım şirketi Haifa'nın Türkiye ayağı Agrosel firmasının sahibi olduğunu iddia etmişti.

Cihan söz konusu paylaşımında "Bildiğiniz gibi yerli tohumu yok edip çiftçiyi İsrail ve diğer yabancı tohumlara mecbur bıraktılar. Peki, İsrail'in dev tarım şirketi Haifa'nın Türkiye ayağı Agrosel firmasının sahibi kim? Milletvekili Hilmi Durgun. Yanlışım varsa düzeltin lütfen" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'te başlattığı saldırının ilk günlerinde iki tarafı da 'gerilimi tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya' çağırırken sonrasında İsrail'i hedef alan ifadeler kullanmış ve söylemlerini sertleştirmişti.

Ancak söylemler sertleşse de iktidara yakın isimlerin İsrail ile ticaret yaptığına dair iddialar ortaya atılıyor. Buna yönelik tepkiler de Erdoğan'ın mitinglerinde e “İsrail ile ticareti kes” pankartları ile gösteriliyor. Öte yandan son olarak Beyoğlu'nda düzenlenen 'İsrail ile ticareti kes' protestosu da gözaltılar ile sonuçlanmıştı.

İktidara yakın isimlerin İsrail ile ticaret yaptığına dair iddialara bir yenisi eklendi. Gazeteci Metin Cihan , MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun'un İsrail'in dev tarım şirketi Haifa'nın Türkiye ayağı Agrosel firmasının başında olduğunu ortaya çıkardı.

MHP'li Durgun'dan yanıt:

MHP'li Durgun söz konusu iddialara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Bahse konu Haifa firmasının tohum olmadığını gübre hammadde üreticisi ve tedarikçisi bir firma olduğunu vurgulayan Durgun, yapılan ticareti doğrulamakla kalmadı 'milli bir görev' de saydı.

Agrosel Tarım firmasını öve öve bitiremeyen Durgun şu ifadeleri kullandı:

Agrosel Tarım firması olarak kuruluşumuzdan bu yana (2002) yerli ya da ithal TOHUM ticareti yapmadık.
Agrosel Tarım firması olarak gübre üretimi ve ürettiğimiz gübrelerinin yurtiçi ve gerekse yurtdışı pazarlarına satışını gerçekleştirmekteyiz.

Gübrenin üretilebilmesi için gerekli olan hammadde maalesef ülkemizde bulunmamaktadır. Tarım Bakanlığımızın resmi bilgilendirmesinden de kontrol edildiğinde görülecektir ki; gübrenin hammaddesi olan, Azot (N), Fosfor ( P ) ve Potasyum (K) kaynaklarının neredeyse tamamına yakını (% 90 ) dünyanın farklı ülkelerinden ithal edilmektedir.

Tohum değil, gübre

Bahse konu Haifa firması, dünyanın sayılı gübre hammadde üreticisi ve tedarikçisi bir firmadır. TOHUM firması değildir. Ayrıca ülkemizde genel müdürlükleri bulunmakla birlikte, genel müdürlüklerine bağlı, ülkemizin farklı coğrafyalarında yüzlerce müşterisi vardır.

Milli bir görevdir

Bitkisel üretimin devamlılığı için elzem olan gübre ve bitki besleme ürünlerinin, Türk çiftçisi ile buluşabilmesi için gübre hammaddesi olan azot fosfor ve potasyumun ithal edilmesi veya ithalatçıdan tedarik edilmesi ihtiyaçtır.

Türk tarımının gelişimi ve Türk çiftçisinin dünya kalite standartlarını yakalayabilmesi için ihtiyaç duyduğu her türlü teknoloji, gübre, ilaç, tarım makinaları vb. ihtiyaçlarının karşılanması milli bir görevdir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.