MİT etkinliğinde fotoğraf bilmecesi! Barış Terkoğlu sorumluların yargılanmasını istedi: 'Madem hukuk herkes için'

MİT etkinliğinde fotoğraf bilmecesi! Barış Terkoğlu sorumluların yargılanmasını istedi: 'Madem hukuk herkes için'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya hesabından önce paylaşılan sonrasında kaldırılan MİT'in kuruluş yıldönümü etkinliği fotoğrafları olay oldu. Gazeteci Barış Terkoğlu'dan yaşanan bu olaya yanıt gecikmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) Kale Yerleşkesi'nde düzenlenen, "MİT'in 97. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri"ne katıldı.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre Erdoğan'ın, etkinlik sırasında salonda çekilen fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Fotoğraflarda aralarında üst düzey MİT mensuplarının da olması muhtemel katılımcıların yüzleri görülürken; bir süre sonra paylaşımda yeni düzenleme yapılarak bu fotoğraflar kaldırıldı.

Gazeteci Barış Terkoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hesabından önce paylaşılan ve sonrasında kaldırılan fotoğraflar hakkında sosyal medya hesabından tepki gösteren paylaşımda bulundu.

4 yıl önce Libya’da hayatını kaybeden MİT personelinin cenaze törenini haberleştirdikleri için bir grup gazetecinin de aralarında bulunduğu yargılandığı davayı hatırlatan Terkoğlu, hem Cumhurbaşkanlığı hesabından hem Adalet Bakanlığı hesabından görev başındaki çok sayıda MİT personelinin paylaşılmasında sorumlu olan kişilerin yargılanmasını istedi.

Barış Terkoğlu şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı dün MİT’in kuruluş yıldönümünde konuştu.

Hem Cumhurbaşkanlığı hesabından hem Adalet Bakanlığı hesabından görev başındaki çok sayıda MİT personelinin fotoğrafı açık şekilde paylaşıldı.

Tepkilerin ardından fotoğraflar silindi.

Ancak ifşa olan oldu bir kere…

4 yıl önce şehit olmuş bir MİT personelinin cenaze haberi nedeniyle benim de aralarında olduğum bir grup gazeteci tutuklanmış, yargılanmıştı.

O davada suçlama konusu yapılan personel hayatını yitirmişti. Yani bir güvenlik sorunu yoktu. İfşa bahaneydi. Burada ise halihazırda görevdeki personel ifşa edildi. Yani yasa sahiden uygulanacaksa tam da bunun için var.

Madem hukuk herkes için, öyleyse Cumhurbaşkanlığı ve Adalet Bakanlığı’nda bu işin sorumlularını da yargılayın. Ya da vatan-millet gibi inanmadığınız değerlerin edebiyatını yapmayın.
Ha, olmayacağını elbette biliyoruz. Zira Türkiye’de yargı gücünü zalimin kılıcı, zorbanın sopası olmak isteyenler elinde tutuyor.

Ama ikiyüzlülerin maskesini düşürmek de bizim işimiz!"

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.