Muharrem İnce Gül için konuştu: Aday olmamalı

Muharrem İnce Gül için konuştu: Aday olmamalı
Daha önce cumhurbaşkanlığı adaylığı için adı geçen isimlerden biri olan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, son günlerde ismi sıkça zikredilen eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında açıklamalarda bulunarak; "Gül 7 yıl cumhurbaşkanlığı yaptı, bu süre içinde hangi yasayı veto etti? Tek yaptığı onların dümen suyuna gitmekti. Böyle şey olur mu? Ben ikisinin arasında kalsam Erdoğan’a oy veririm!” dedi

Erken seçim yaklaştıkça kulisler hareketleniyor, söylemler sertleşiyor ve liderlerin ifadeleri kesinleşiyor. Habertürk yazarı Nagehan Alçı bugün yazdığı yazısında İnce'nin seçime dair yaptığı görüşmede kendisine Abdullah Gül ile ilgili söylemleri tek tek anlattı.

Aday ben olmalıyım esprisi
Yazıya göre İnce, esprili bir dille CHP'nin adayı için espriyle karışık şu tarifi yaptı: Her şeyden önce kendi profiline uygun bir isim çıkarması lazım. Yüzde 26’yı elinde tutacak, üzerine koyabilecek bir isim... Bence bu isim Yalovalı, 54 yaşında ve fizik öğretmeni olmalı...”

muharrem ince

Twitter'dan açıkladı
Muharrem İnce, bugün twitter'dan yeni açıklamalar yaptı. Gül'ün aday olmaması gerektiğini belirtti. Abdullah Gül'ün görevdeyken hiçbir kanunu veto edemediğini, yanlışa yanlış diyemediğini, atadığını bürokratların FETÖ'cü çıktığını belirterek CHP'nin seçeneğinin Gül olmasına karşı çıktı.

İnce daha sonra ise "Benim bu sürece ilişkin tek açıklamam budur, başka haber ve yorumları dikkate almayınız" dedi. Öte yandan seçimlerde aday olarak ismi geçen Muharrem İnce, TBMM bahçesinde milletvekilleri ile kısa bir toplantı yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.