Murat Kurum'dan ‘Depremde 130 bin canımız gitmiş’ açıklaması

Murat Kurum'dan ‘Depremde 130 bin canımız gitmiş’ açıklaması
‘Depremde 130 bin canımız gitti’ diyen İBB Başkan adayı Murat Kurum konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem 10 ilde büyük yıkıma yol açmış ve hayatını kaybedenlerin sayısının 50 bin 500 olduğu açıklanmıştı. Resmi olarak 50 bin 500 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Murat Kurum'un “Depremde 130 bin canımız gitmiş' açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programında konuşan Kurum “Candaş bey 130 bin canımız gitmiş ya. 11 ilde deprem oldu bakın. İstanbul 11 ile yetişir ama İstanbul’a bir şey olursa ülke gider, bayrak gider, devlet kalmaz. Deprem sorunu terörle mücadele sorunu kadar bu yüzden önemli” dedi. Kurum'un bu sözleri tartışma yarattı.

Kurum'dan yeni açıklama

Söz konusu açıklamalarının ardından paylaşımda bulunan Kurum, 'Depremde 130 bin canımız gitmiş' ifadesini Cumhuriyet tarihindeki yaşanan depremlerin toplamı olduğunu ve 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde de sayının 50 bin olduğunu söyledi.

Kurum şunları yazdı:

"6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde 11 ilimizde 50 bin canımız gitti. Cumhuriyet tarihindeki depremlerdeyse toplam 130 bin kişi hayatını kaybetti. Aynı yayında ve aylar önceki yayınlarda da defalarca söylememize rağmen, bunun bugün bir siyasi polemik konusu haline getirilmesi gerçekten üzücü. Yalana sarılan siyaset anlayışıyla hakikatli bir zafer kazanılamayacağını 31 Mart’ta kaybettiklerinde görecekler."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.