Murat Kurum'un 35 kişiye mezar olan apartmanın sorumlusuyla fotoğrafı ortaya çıktı

Murat Kurum'un 35 kişiye mezar olan apartmanın sorumlusuyla fotoğrafı ortaya çıktı
AK Parti'nin İstanbul adayı eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasından sorumlu firari sanıkla fotoğrafı ortaya çıktı.

AK Parti İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği aday tanıtım toplantısında 11'i büyükşehir 26 ilin belediye başkanını açıklamış ve İstanbul adayı ise eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olmuştu.

Kurum'un adaylığının resmen açıklanmamasından önce ekibiyle yaptığı adaylık konuşması sosyal medyada dolaşıma girmiş ve ilk sözlerinde depreme yönelik yaptığı vaat dikkat çekmişti. Kurum yaptığı açıklamada “Ekibimizle tüm arkadaşlarımızla birlikte çıkacağız. 16 milyon İstanbullu için çıkacağız. İstanbul’un bu karmaşasını, düzensizliğini, insanlarımızın deprem riski kaygısını hep birlikte ortadan kaldırmak için tüm ekibimizle tüm arkadaşlarımızla sokak sokak mahalle mahalle dolaşacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Kurum'un 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasından sorumlu olan eski Kahramanmaraş MÜSİAD Başkanı Sami Kervancıoğlu ile fotoğrafı ortaya çıktı.

Gazeteci Timur Soykan, Kurum'un ilk açıklamalarına atıfta bulunarak 35 kişinin ölümüne neden olan firari isimle birlikte yer aldığı fotoğrafı paylaştı. Soykan "Murat Kurum AKP İstanbul adayı olmuş. İlk sözü İstanbul ve deprem olmuş. Aşağıdaki fotoğrafta 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasından sorumlu olan eski Kahramanmaraş MÜSIAD Başkanı Sami Kervancıoğlu ile. Sami Kervancıoğlu firari. Onu yakalamakla işe başlasın." dedi.

Ezgi Apartmanı soruşturması

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede zemin katında 40 santimetre çapında kolonun kesildiği tespit edilen ve tutuklamaya yönelik yakalama kararıyla aranan pastanenin işletmecileri Sami Kervancıoğlu (57) ve Mustafa Pekel (47) ile pastanenin tutuklu iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı'nın (51) "olası kastla kasten öldürme ve yaralama" suçlarından 876 yıl 6'şar aya kadar hapsi istendi. Binanın müteahhidi Yakup Aktaş (81) ve fenni mesul Mehmet Tekin (59) hakkında ise 22,5 yıl hapis talep edildi.

HER YERDE ARANIYORLAR

Hazırlanan nihai bilirkişi raporunda tali kusurlu bulunan kamu görevlilerinin dosyası ayrılırken, 11 Eylül'de haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Sami Kervancıoğlu ile Mustafa Pekel'in yakalanması için çalışmalar devam ediyor

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.