Murathan Mungan'dan İYİ Parti'ye dava: 'Rızam dışında kullanıldı'

Murathan Mungan'dan İYİ Parti'ye dava: 'Rızam dışında kullanıldı'
Şair Murathan Mungan, "Maskeli Balo" şarkısının rızası ve bilgisi dışında kullandığı gerekçesiyle İYİ Parti'ye dava açacak.

Yazar Murathan Mungan, Yeni Türkü'nün söylediği sözleri kendisine ait olan "Maskeli Balo" şarkısının İYİ Parti tarafından kendi rızası ve bilgisi dışında kullanıldığını söyleyerek dava açacağını duyurdu.

Yerel seçimlere sayılı günler kala seçim çalışmalarını sürdüren İYİ Parti, yeni bir seçim videosu yayınlamıştı. "Türk milletini seçeneksizliğe mahkûm eden bu #MaskeliBalo’nun son bulması için; 31 Mart’ta sandıklara davetlisiniz!" notu düşülen videolu paylaşımda Yeni Türkü'nün 'Maskeli Balo' şarkısı kullanılmıştı.

Söz konusu seçim videosunda şu ifadelere yer verilmişti:

"22 yıllık maskeli balonun sahte yüzleri. Kapıların önünde ayrıdır ama ardında hep aynıdır yerleri. Milletin hakkını yerken hiç doymaz gözleri. Beslerler hep yalan sözleri. Kendilerinden başka yoktur dertleri. Söz konusu koltukları ise herkesle uzlaşır elleri. Hep kendilerine mecbur zannederler sizleri. Ama artık mecbur değilsiniz. Türk milletini seçeneksizliğe mahkûm eden bu maskeli baloyu bitirmek için 31 Mart'ta sandıklara davetlisiniz."

Murathan Mungan'dan dava açacak

Ancak Murathan Mungan'a göre 'Maskeli Balo' şarkısı İYİ Parti'nin seçim videosunda rızası dışında kullanıldı. Konuyla ilgili dava açacağını duyuran Mungan X hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

“Maskeli Balo” adıyla bilinen şarkımın ruhunu, fikrini oluşturan dizelerimin bir siyasi parti tarafından rızam ve bilgim dışında kullanıldığını üzüntüyle öğrendim. Konuyla ilgili yarın Bişar Alınak & Partners tarafından dava açılacağını duyurmak isterim."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.