Naci Görür bir kez daha uyardı: Risk yüzde 47’ye çıktı!

Naci Görür bir kez daha uyardı: Risk yüzde 47’ye çıktı!
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük İstanbul depremine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Naci Görür’ün deprem uyarılarına bir yenisi daha eklendi. Riskin her geçen gün arttığına dikkat çeken Görür, “İstanbul’da deprem olma ihtimali yüzde 47” diye konuştu.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür DW Türkçe’ye açıklamalarda bulundu. Beklenen İstanbul depremine ilişkin konuşan Görür bu kez risk için yüzdelik oran açıkladı.

Bursa depremi ile aynı kolda

Geçtiğimiz günlerde Bursa’da yaşanan 5,1’lik depreme de değinen Görür, Mudanya depreminin büyük sarsıntı beklenen fayla aynı kol üzerinde yer aldığına dikkat çekti.

“Neredeyse yazı-tura atacaksın”

İstanbul’da yaşanacak büyük depremin olma ihtimalinin yüzde 47’ye çıktığını ifade eden Naci Görür, "Bu inanılmaz bir oran. Neredeyse yazı tura atacaksın." dedi.

“İki fay birden kırılırsa 7,5”

İşte Prof. Dr. Görür’ün açıklamalarından satır başları: “İstanbul'da her an deprem olma ihtimali yüzde 47'ye çıkmış durumda. Bu inanılmaz bir oran. Neredeyse yazı tura atacaksın. Kuzey Anadolu Fay Hattı 17 Ağustos 1999'daki Gölcük depreminde kırılmıştı. Aynı fay hattının devamı batıda İstanbul'dan geçiyor. İstanbul, o tarihten bu yana 7 ila 7,5 büyüklüğündeki bir deprem riski altında. Adalar fayı kırılırsa en fazla 7, Kumburgaz fayı kırılırsa minimum 7,2, her iki fay aynı anda kırılırsa 7,5 büyüklüğünde deprem olacak.”

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.