Naci Görür’den korkutan uyarı: Depremler bu bölgeyi sıkıştırdı

Naci Görür’den korkutan uyarı: Depremler bu bölgeyi sıkıştırdı
Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den o bölgeye uyarı geldi.

Cansev Temuçin - Erzurum son günlerde üst üste depremlerle sarsılıyor. Bir günde 3 sarsıntı yaşayan kentte en büyüğü 4,3 şiddetinde olan depremler meydana geldi. Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Naci Görür, bölgeye yönelik kritik bir değerlendirme yaptı.

Jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kişisel Twitter hesabından dün Erzurum Aşkale’de meydana gelen 4,3 şiddetindeki depreme dair yorumlarda bulundu. Erzurum’da meydana gelen depremin tüm Doğu Anadolu Bölgesi’nin sıkıştırdığını ifade eden görür, depremin hangi fay zonunda meydana geldiğini de açıkladı.

Aşkale depremi için kritik yorum

Naci Görür’ün Erzurum depremine dair paylaştığı mesajın tamamında şu ifadeler yer aldı: “Küçükgeçit-Aşkale/Erzurum’da 4,3 deprem oldu. Bu deprem de muhtemelen sol yönlü Dumanlı Fay Zonu içerisinde. Son depremler Doğu Anadoluyu da belirli ölçüde sıkıştırdı, sevgiyle”

Göksun depremi için ne dedi?

Görür aynı gün Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremle ilgili ise şunları söylemişti: “Göksun Aslanbey çiftliğinde 4,7 deprem oldu. Kısa bir zaman içerisinde aynı yerde yine bu boyutlarda deprem vardı. Deprem Savrun Fayı ile Çardak Fayının kesim bölgesinde. Bu yöre hep aktif. Sevgiyle”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.