Ünlü kot markası açıkladı: Pantolonun üzerine tuz at ve büyüye tanık ol!

Ünlü kot markası açıkladı: Pantolonun üzerine tuz at ve büyüye tanık ol!
Marka kot pantolonlarda tuzlanma ile ilgili de çok önemli bir detay paylaştı. Bu öneriler çok değerli ve aynı zamanda alışılmışın dışında. İşte kot pantolonlar hakkında bilinmeyen bazı gerçekler...

Necdet Oktay Apaydın - Levi's CEO'su Chip Bergh, kot pantolonlarımızı hasar görmeden veya erken yaşlanmadan uzun süre kullanabilmemiz için ipuçları veriyor. Kot pantolonlar mümkün olduğunca az yıkanmalı ve su ile temasından kaçınılmalıdır. Sıcak yıkama pantolonun solmasına ve büzülmesine neden olabilir, bu da zararlı olabilir.

Kot pantolonlarımız makinede yıkandığında orijinal rengini kaybedebilir. Bu kumaş, farklı özelliklere sahip olması ve haftada birkaç kez yıkanabilmesi bakımından diğer kumaşlardan farklıdır. Ancak kot pantolonlar 6 ayda bir defadan fazla çamaşır makinesine atılmamalıdır.

1568350.jpg

SOĞUK SU KULLANIMI

Kotları düzgün yıkamanın püf noktaları nelerdir? Kolay, ağartıcı kullanmayın ve hafif deterjan seçin. Çamaşır kurutma makinesi kullanmaktan kaçının; Levi's ve tüm kot pantolonlar havayla kurutulmalıdır. Pantolonları asmadan önce kurutmak için ters çevirin. Denim, dokunuşlarımızla yaşlandıkça sürekli gelişen bir kumaştır. Levi's CEO'su kot pantolonunu 10 yıldır yıkamadığını söylüyor. CNN'e verdiği bir röportajda pantolonunu soğuk suda ve elde yıkadığını ancak bunu uzun süre yaptığını söyledi. Ayrıca pantolonu dondurucuya koyma fikrini depolamak için gereksiz bulduğunu söyledi. Açıkçası, bu dayanıklı kumaş zorlu çözümlerle uyumlu değildir ve çok az bakım gerektirir. Bergh, ünlü markanın hayranlarını sosyal medyada yayılan yanlış bilgiler konusunda uyarıyor ve çamaşırhane bloglarının her zaman doğruyu söylemediğine dikkat çekiyor. Bu önerileri dikkate almak önemlidir.

TUZLAMA YÖNTEMİ

Kumaş vücudun şekline uyum sağladığı için en çok kullanılan kumaşlardan biridir. Sık sık çamaşır makinesine koyarsak, bu işlevi sonsuza kadar kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırız. Bu nedenle daha az sıklıkta yıkamalı ancak çamaşır makinesinde nazikçe yıkamadan önce elde yıkamalıyız. Biraz tuz eklersek kumaşa zarar vermeden temizler ve orijinal rengini koruruz. Ayrıca kot pantolonları ütülememeliyiz. Doğal olarak kuruduktan sonra kancalara asarak bukleler verebiliriz.

Ayrıca kot pantolonları katlamadan dolaba koymayın. Kumaşın nefes alması önemlidir; eğer bükersek bükülen yerlerde renk atmasına neden olabilir ve sonradan tamiri zor olabilir. Ayrıca yırtık kot pantolonlar moda olmasına rağmen daha çabuk bozulabilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.