Naci Görür'den Muğla ve Adana değerlendirmesi: 'Daha büyük depremler üretebilir'

Naci Görür'den Muğla ve Adana değerlendirmesi: 'Daha büyük depremler üretebilir'
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Muğla ve Adana'da meydana gelen iki depreme ilişkin yorumda bulundu.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bugün Adana ve Muğla'da meydana gelen depremlere ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde saat 05.04'te 4 büyüklüğünde deprem meydana gelmesinin ardından ikinci deprem haberi de Adana'dan geldi. Adana'nın Saimbeyli ilçesinde saat 13.10'da Richter ölçeğine göre 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yaşanan depremlerin ardından açıklama yapan Görür, bir takım uyarılarda bulundu.

Köyceğiz'de yaşanan depremin Acıpayam Fay Zonu üzerinde olduğunu belirten Görür, bu zonun çok daha büyük deprem üretebilecek kapasitede olduğunu ifade etti.

Görür Muğla'daki depreme ilişkin "Arkadaşlar, bugün Karaçam-Köyceğiz/Muğla’da 4,0 deprem oldu. Bu deprem haritada görüldüğü gibi, KD-GB doğrultuda uzanan Acıpayam Fay Zonu üzerinde. Bu zon çok daha büyük deprem üretebilecek kapasitede. Sevgiyle" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Adana depremine ilişkin de değerlendirmede bulunan Görür, "Arkadaşlar, Topallar-Saimbeyli/Adana’da 4,0 deprem oldu. Deprem Savrun Fay Zonuna yakın bir bölgede. Genelde bu bölge gerilimli. Sevgiyle" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.