NATO'dan Türkiye'nin AB üyeliğine destek!

NATO'dan Türkiye'nin AB üyeliğine destek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yaptığı AB üyeliği çıkışına NATO Genel Sekreteri’nden destek geldi.

Cansev Temuçin - NATO Zirvesi öncesinde Türkiye’nin AB üyeliği konuşulmaya devam ediyor. Cumhurbaşkan Erdoğan, bugün yaptığı bir açıklama ile İsveç’in NATO üyeliğine onay verilmesi karşılığında Türkiye’nin AB üyeliğinin önünün açılmasını talep etmişti. Erdoğan’ın çıkışına NATO Genel Sekreteri’nden jet yanıt geldi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, kritik NATO Zirvesi’nin hemen öncesinde Türkiye'nin AB'ye üyeliğine ve İsveç’in NATO üyeliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini belirten Stoltenberg, İsveç’in NATO üyeliğinin gerçekleşeceğini umduğunu açıkladı.

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, 11 ile 12 Temmuz 2023 tarihleri arasında Litvanya’nın başkenti Vilnius şehrinde düzenlenecek.

Erdoğan ne demişti?

Zirve öncesi Litvanya’ya hareket eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçağa binmeden önce çeşitli açıklamalar yapmıştı. “50 yılı aşkın zamandır AB kapısında bekletilen Türkiye var. Türkiye'yi bekleten bu ülkelere buradan sesleniyorum. Türkiye'nin AB'de önünü açın. Finlandiya'nın önünü nasıl açtıysak İsveç'in de önünü açalım" diyerek liderlere mesaj veren Erdoğan, İsveç’in NATO üyeliğini desteklemek için AB şartı sunmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.