Nuriye ve Semih işe dönsün

Nuriye ve Semih işe dönsün
Nuriye ve Semih İçin Dayanışması basın açıklaması yaparak OHAL komisyonunun Nuriye ve Semih dosyasının kararını derhal açıklamasını, Nuriye ve Semih’in işe geri dönme taleplerini kabul etmesini istedi. CHP Milletvekili Ali Şeker de, “Bu hukuk ayıbı artık son bulsun” temennisinde bulundu.

MİMARLAR Odası’nda yapılan basın açıklamasında Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça, Veli Saçılık, Cemal Yıldırım, Şair Ahmet Telli ve Mehmet Özer, Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi Betül Vangölü Kozağaçlı, CHP Milletvekilleri Şenal Sarıhan, Ali Şeker, Orhan Sarıbal, Onursal Adıgüzel’in yanı sıra Nuriye ve Semih için Dayanışma’dan pek çok kişi söz aldı.

Nereye gideceğimizi şaşırdık!
İlk sözü alan Kozağaçlı, OHAL komisyonunun Nuriye ve Semih dosyasında sürekli oyalama içerisinde olduğunu söyledi. Ardından söz alan Sultan Özakça ise beş ay tutukluluğun ardından özgürlüğüne kavuşan Semih Özakça için savcının hala karara itiraz ettiğini belirterek şunları söyledi; “10 gündür Semih’in uyku düzeni yok. Sürekli bir baş ağrısı var, ayaklarında ağrılar var. Geceleri uyuyamıyor. Bu kadar işkence niyeydi? Artık sağlık durumları el vermiyor. 285 gündür biz neler çekiyoruz. Nereye gideceğimizi şaşırdık. Çocuklarımız bir kemik yığını, annesi ona bakıyor. Tutup tuvalete götürüyor banyo yaptırıyor. Tutmaya kıyamıyor çünkü kemik kaldı artık. ‘Oğlum ne olursunuz bırakın’ diyorum. ‘Anne tek bir somut bir şey yok. Biz bu zamana kadar geldik nasıl bırakabiliriz?’ diyorlar. Anneler, babalar olarak tükendik, bir şey konuşacak derman bulamıyorum. Tek isteğim çocuklarımızı zarar gelmeden kucaklayabilelim. Tek isteğim komisyonun bir an önce işe başlayıp karar vermesi.”

60'a yakın kişi intihar etti
CHP Milletvekilleri Nuriye ve Semih’in işlerine iade edilmesi konusunda ayrı ayrı çağrı yaptı. Nuriye ve Semih’in herhangi bir adli süreç olmadan işten atıldıklarını belirten Milletvekili Sarıhan’ın ardından sözü alan Milletvekili Şeker, “Bu hukuk ayıbı artık son bulsun” derken ilginç de bir iddia ortaya attı. Şeker, haksız yere işten atıldığı için intihar eden 60’a yakın kişi olduğunu vurguladı.

Saraya sesleniyorum
Milletvekili Adıgüzel, “Saraya sesleniyorum, gelin adım atın Nuriye ve Semih yaşasın” dedi. Milletvekili Orhan Sarıbal ise“Allah’ın lütfu olarak ohali değerlendiren iktidar AKP-Saray rejimine boyun eğmek ya da bu faşizan iktidara karşı direnmek… Bu iki arkadaş direnmeyi seçti. Bu iktidar ‘FETÖ’ adı altında ilerici demokrat insanları işten atarak suç işliyorlar” diye konuştu. ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.