Özgür Demirtaş, faiz artırımı üzerinden Arjantin'i örnek verdi: 'İvedilikle hayata geçirilmesi gerekir'

Özgür Demirtaş, faiz artırımı üzerinden Arjantin'i örnek verdi: 'İvedilikle hayata geçirilmesi gerekir'
Ekonomist Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'nın faiz artırımıyla ilgili uyarıda bulunarak Arjantin örneğini verdi ve "Bu acıyı çekmemize değmesi için diğer yapısal reformların ivedilikle hayata geçirilmesi gerekir." dedi.

Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklanmış ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkarmıştı. Böylelikle TCMB üst üste 6. kez faiz artışı yapmış olmuştu. Kurul da faiz kararlarının yanı sıra parasal sıkılaştırma sürecini destekleyecek miktarsal sıkılaştırma kararları almayı sürdüreceğinin mesajını vermişti.

Ekonomist Prof. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'nın faizi yüzde 40'a çıkarmasına yönelik yaptığı ilk değerlendirmede "helal olsun" diyerek kararı doğru bulduğunu belirtmişti.

Demirtaş, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda faiz artırımına yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'nin Arjantin örneğini iyi incelemesi lazım" diyen Demirtaş, Arjantin'in sürekli faiz arttırmasına rağmen enflasyonu kontrol edemediğini ve bunun sebebi olarak da yanında yapması gereken diğer yapısal reformları yapmamış olmasına dikkat çekti. Bu konuda uyarıda bulunan Demirtaş, "Diğer yapısal reformların ivedilikle hayata geçirilmesi gerekir." dedi.

Özgür Demirtaş X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'nin Arjantin örneğini iyi incelemesi lazım.

Arjantin sürekli faiz arttırmasına rağmen enflasyonu kontrol edemedi. Bunun nedeni faiz artırımının yanında yapması gereken diğer yapısal reformları yapmaması.

Faiz arttırımı geçmişte yapılan hataların bir bedelidir. Acı verir. Bu acıyı çekmemize değmesi için diğer yapısal reformların ivedilikle hayata geçirilmesi gerekir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.