Özgür Demirtaş hem faiz kararını doğru buldu hem de uyardı: 'Kimse her şey düzeldi sanmasın'

Özgür Demirtaş hem faiz kararını doğru buldu hem de uyardı: 'Kimse her şey düzeldi sanmasın'
Ekonomist Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendirdi.

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), bugün, piyasa beklentilerinin üzerinde faiz artışına giderek politika faizini 750 baz puan yükselişle yüzde 25'e çıkardı. Piyasa beklentisi, 250 baz puan artış olacağı yönündeydi.

Karar sonrası, dolar/TL, yüzde 7'nin üzerinde sert düşüş kaydederek 25,2784 seviyesini test etti. Böylece paritede 26 Haziran'dan bu yana en düşük seviye görülmüş oldu.

Merkez Bankası’nın faizi yüzde 17,5’tan yüzde 25’e yükseltme kararını değerlendiren ekonomist Özgür Demirtaş, verilen kararın doğru yönde olduğunu söyledi.

"Kimse her şey düzeldiğini sanmasın" diyerek uyarıda bulunan Demirtaş, bu kararların benzer hızda ve kararlı şekilde sürmediği takdirde ekonominin düzlüğe çıkamayacağını ve daha büyük kötülükle devam edeceğini belirtti.

Karar sonrası sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Demirtaş, şunları kaydetti:

Bugün Merkez Bankasının aldığı karar doğru yönde bir karardı. Samimi bir şekilde ve can-ı gönülden tebrik ettim. Ancak kimse her şey düzeldi sanmasın. Bu kararlar benzer hızda ve kararlı şekilde sürmezse ekonomi düzlüğe çıkmaz aynı hatta daha büyük kötülükle devam eder.

Ülke olarak büyük zaman kaybettik. Bu faiz artışı 2-3 yıl önce olsa, Dolar/TL çok daha düşük seviyede olacaktı, Enflasyon böylesine patlamayacaktı. Kendimiz ettik, kendimiz bulduk.

Şimdi doğru karar alındı. Ama bu kararlar devam etmezse TL'de değer kaybı devam eder. Enflasyon hız kesse bile yüksek kalır.

Aman! o yüzden doğrudan bir daha şaşmayalım. Çünkü hepimiz fakirleşiyoruz. Bu ülke hepimizin.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.