Özgür Özel basın toplantısı için tarih verdi: Adaylığını mı açıklayacak?

Özgür Özel basın toplantısı için tarih verdi: Adaylığını mı açıklayacak?
Özgür Özel Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme gerçekleştirdiğini duyururken kurultay sürecine ilişkin basın toplantısı gerçekleştireceğini duyurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim yenilgisinin ardından parti içerisinde 'değişim' tartışmaları başlamıştı.

CHP'de yaşanan "değişim" tartışmalarında en güçlü aktör olarak öne çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz haftalarda yol haritasını belirlemiş ve yerel seçimlerde İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıktığını söylemişti.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de adaylığa ilişkin “Sorumluluktan kaçmam” diyerek fedakarlık yapmaktan da geri durmayacağını belirtmiş ve adaylık sinyali vermişti.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu ‘Yeni Bir Sabah’ programına katılan Özel, CHP’nin sağlam bir kadronun kaptanlığını yapacak liderlik anlayışına ihtiyacı olduğunu söylemiş ve "CHP’nin iyi yönetilmeye ihtiyacı var. Bir görev üstlenirsem CHP’yi Türkiye’nin en iyi yönetilen kurumu yapmaya çalışacağım." demişti.

Son olarak Özgür Özel'in yarın genel başkanlık için adaylığını açıklayacağı ve Grup Başkanlığı’ndan istifa edeceği ileri sürülmüştü.

Gazeteci Barış Yarkadaş, "Özel’in yarın adaylığını açıklaması ve Grup Başkanlığı’ndan istifa etmesi; cumartesi günü ise CHP İzmir İl Kongresi’ne katılması bekleniyor." ifadelerini kullanmıştı.

Özel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bugün saat 14.00’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü duyurdu.

Özel, kurultay sürecine dair 15 Eylül Cuma günü CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı yapacağını açıkladı.

Özel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bugün saat 14.00'te Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdim. İçinde bulunduğumuz kurultay sürecine dair 15 Eylül Cuma günü Genel Merkezimizde bir basın toplantısı yapacağım.

İlgili Haberler

Kaynak:Mustafa Dolu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.