RTÜK başkanı Celal Şengör üzerinden Fatih Altaylı'yı da hedef aldı: 'Basın kartı bile olmayan sözde gazeteci'

RTÜK başkanı Celal Şengör üzerinden Fatih Altaylı'yı da hedef aldı: 'Basın kartı bile olmayan sözde gazeteci'
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, hem Prof. Dr. Celal Şengör’ü hem de gazeteci Fatih Altaylı'yı hedef aldı.

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteler ve tarikatlar tarafından hedef gösterilen 'Kızıl Goncalar' dizisi hakkında RTÜK jet hızıyla inceleme başlatmış ve Fox TV’ye 3 idari para 2 kez de program durdurma cezası vermişti. RTÜK'ün sansür kararına tepkiler sürerken yerbilimci Prof. Dr. Celal Şengör de birtakım eleştirilerde bulunmuştu. Şengör RTÜK'ün neye dayanarak soruşturma açtığını sorarak "Toplum baskısını bahane ediyorlar: Hangi toplum baskısı? Aslında, o baskı bir avuç kendini bilmez yobazın baskısıdır" demişti.

Ebubekir Şahin: İsminin başında prof olan arkadaş kendi işine baksın

Bunun üzerine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Şengör'e yanıt vermekte gecikmedi ve “Bakın, adının önünde prof yazan bazı kişiler, ekranlarda boy göstererek, utanmadan RTÜK’ü, bahse konu dizi üzerinden ve kendi yayın ihlalleri nedeniyle aldıkları cezalar sebebiyle hedef gösteriyor. O isminin başında prof olan arkadaş kendi işine baksın. Uzmanlık alanındaki konularda ahkam kessin. Bıraksın da biz de işimizi yapalım. Kusura bakmasın ama işimizi, o ve onun gibi sabah din bilimci, öğleden sonra yer bilimci, akşam programlarında da güvenlik bilimci proflardan öğrenecek değiliz.” ifadelerini kullandı.

Celal Şengör: Yobaz kollayıcılığı RTÜK’ün görevleri arasında değil

Şengör kendisini hedef alan Ebubekir Şahin'e gazeteci Fatih Altaylı’nın köşesinden yanıt verdi. Şengör "İsmimin önünde sadece prof. yazmıyor. Ebubekir Şahin Beyefendi Hazretleri ismimin önünde ve arkasında yazılanların tamamına bir göz atsa benim kendi işime ne kadar baktığımı görür. Ben ne din bilimci, ne de güvenlik uzmanıyım, sadece jeoloğum – ama kültürlü cinsinden. Kendisi ise işini yapmamaktadır. Tekrar edeyim: Yobaz kollayıcılığı RTÜK’ün görevleri arasında değildir." dedi.

Ebubekir Şahin'den Altaylı ve Şengör'e tepki

Son olarak RTÜK Başkanı Şahin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hem gazeteci Fatih Altaylı hem de Celal Şengör'ü hedef aldı:

"Sabah gastronomi uzmanı, öğleyin yer bilimci, akşam güvenlik bilimci, şimdi iletişimci olmaya hevesli prof kişi, şahsıma, hakkında birçok şaibe olan, öfke kontrolü problemi sebebiyle sosyal medya paylaşımlarını durmadan silmek zorunda kalan, ergenler gibi sağa sola küfürler savuran basın kartı bile olmayan sözde gazetecinin, sözde köşesinden ağzından salyalar akıtarak bir şeyler söylemek istemiş. Şaşırdık mı? Tabii ki hayır. …kervan yürür. Ülkenden ve milletinden kopuk, yurt dışında yaladığın mürekkepler sana iyi gelmemiş… Her şey olduğunu sanabilirsin ama halkımızın nezdinde sadece isminin önünde ünvan olan bir kişisin. Televizyonları sizin gibi ekran zararlılarından korumaya devam edeceğiz."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.