RTÜK Halil Umut Meler'e saldırı sonrası harekete geçti: Yaptırım uygulanacak

RTÜK Halil Umut Meler'e saldırı sonrası harekete geçti: Yaptırım uygulanacak
RTÜK hakem Meler'e gerçekleşen saldırının ardından harekete geçti. Yapılan açıklamada şiddet ortamına sevk eden spor programları hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacağı kaydedildi.

Süper Lig'in 15'inci haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor 1-1 berabere kalmış ve karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, yeşil zemine girerek maçın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk atmıştı.

Yere düşen hakem Meler'e Faruk Koca'nın etrafındaki kişiler de tekmeler savurmuştu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Meler'e yönelik saldırıda sorumluluğu bulunanlar hakkında adli soruşturma başlatıldığını bildirmiş ve söz konusu yaşanan olayda hakeme saldıran Faruk Koca dahil 3 kişi tutuklandı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada vatandaşları yanlış bilgilendiren, şiddet ortamına sevk eden spor programları hakkında gerekli yaptırımların uygulanacağını söyledi.

Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Şiddetin her türlüsüne olduğu gibi sporda şiddete de karşıyız. MKE Ankaragücü-ÇAYKUR Rizespor maçında Hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınıyoruz.

Spor programları ve futbol yorumcularına ilişkin ligler başlamadan yaptığımız uyarıları tekraren hatırlatıyoruz. Futbol izleyicilerini yanlış yönlendiren, tribünleri gerginliğe sevk eden spor yayınlarını titizlikle takip ediyoruz.

Sporun ruhuna uygun olarak centilmenlik içerisinde yapılması gereken müsabakaların tam tersine şiddet görüntüleriyle anılması en çok futbol camiasına haksızlıktır. Üst Kurul uzmanlarımız tarafından yapılan incelemeler sonucunda vatandaşları yanlış bilgilendiren, şiddet ortamına sevk eden spor programları hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.