RTÜK'ün Power Türk'e 'negatif mesaj barındırdığı' gerekçesiyle uyguladığı ceza, Murat Boz'a ait klipmiş

RTÜK'ün Power Türk'e 'negatif mesaj barındırdığı' gerekçesiyle uyguladığı ceza, Murat Boz'a ait klipmiş
RTÜK'ün Power Türk'e uyguladığı idari para cezası kesilmesinin nedeni olarak Murat Boz'a ait 'Derin Mevzular' klibi olduğu ileri sürüldü.

RTÜK bir müzik klibini yayınlayan Power Türk'e idari para cezası uygulamıştı.

Raporda ise gerekçe olarak yayınlanan bir müzik klibinde, karakterin istediğini 'kavga' yoluyla elde ettiği ve sıkıntılarından 'cinsel ilişki' ile kurtulduğunu imgeleyen negatif mesaj unsurlarını barındırdığı' belirtilmişti.

Televizyon ve müzik yazarı Sina Koloğlu, söz konusu klibin Murat Boz'a ait 'Derin Mevzular' olduğunu söyledi.

2012 yılında yayınlanan 'Geri Dönüş Olsa' klibinin de 'erotik' bulunduğu ve ceza verildiğini dile getiren Koloğlu, Murat Boz'un o zamanlar bu duruma isyan ettiğini dile getirdi.

Koloğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"RTÜK bir müzik klibini yayınlayan Power Türk'e ceza verdi. Raporda Power Türk’te yayınlanan bir müzik klibinde, karakterin içtiği kutularca ruh sağlığı ilacının hiçbir işe yaramadığını, karakterin istediğini 'kavga' yoluyla elde ettiğini ve sıkıntılarından 'cinsel ilişki' ile kurtulduğunu imgeleyen negatif mesaj unsurlarını barındırdığı' belirtildi.

Peki hangi klipti? Murat Boz'un 'Derin Mevzular' klibi. '3' albümün ilk video klibi oluyor. Murat Boz'un 2012 yılında yayınlanan 'Geri Dönüş Olsa' klibi de 'erotik' bulunmuş ve ceza almıştı. Boz, o zamanlar, bu duruma isyan etmişti. Bakalım şimdi ne olacak? Konuştuğum müzik kanalı yetkilileri yayınladıkları kliplere dikkat ettiklerini ve 'oto kontrol' mekanizmasını işlettiklerini söylüyorlar. 'Asıl denetimsizlik dijital ortamda' diyorlar."

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Power Türk’te yayınlanan bir klipte, "kötü karakterin tüm buhranlarından çıkış yolu olarak 'cinsel ilişkiyi' ön plana çıkardığı, sorunlarını çözmek için 'kavga' yolunu tercih ettiği, sık sık sigara ve alkol kullanımına başvurduğu, kurgusu itibarıyla kutularca ruh sağlığı ilacının hiçbir işe yaramadığını, karakterin istediğini 'kavga' yoluyla elde ettiğini ve sıkıntılarından 'sevişmek' ile kurtulduğunu imleyen negatif mesaj unsurlarını barındıran klipin çocuk ve gençlerin ruhsal ve fiziksel gelişimlerine olumsuz etki edebilecek türden" olduğuna kanaat getirerek idari para cezası uygulamıştı.

İlgili Haberler

Kaynak:MUSTAFA DOLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.