Sabahat Akkiraz’dan Kılıçdaroğlu’na destek

Sabahat Akkiraz’dan Kılıçdaroğlu’na destek
Arif Sağ’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na “aday olma” çağrısı yaptığı mektuba tepkiler gelmeye devam ediyor. Sanatçı Sabahat Akkiraz sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’na destek içeren bir paylaşım yaptı.

Arif Sağ’ın mektubunun yankıları sürüyor. Bir kez daha CHP Genel Başkanı olmak için bu hafta sonu Özgür Özel ile yarışacak olan Kemal Kılıçdaroğlu’na 5 sayfalık bir mektup yazan sanatçı Arif Sağ, Alevi toplumu adına CHP liderine seslendiğini belirterek bir daha aday olmamasını talep etmişti. Sağ’ın açıklamasına bir tepki de sanatçı ve eski CHP milletvekili Sabahat Akkiraz’dan geldi.

Kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Sabahat Akkiraz, “Alevilerin üzerinden kimse konuşamaz, Alevi halkı kendi adına en doğru kararı verecektir” diyerek düşüncelerini ifade etti. Alevi halkının kimseye verecek bir hesabı olmadığını dile getiren Akkiraz, son dönemde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi kimliği üzerinden yürütülen itibarsızlaştırma çabalarını ibretle izlediklerini de belirtti.

“Kimse Alevilerin üzerinden konuşamaz”

İşte Akkiraz’ın paylaşımında yer alan ifadelerin tamamı:

Son dönemde Chp içindeki yarışta Kemal Bey’in Alevi kimliği üzerinden yürütülen Alevi halkını itibarsızlaştırma ve parti içinden uzaklaştırma çabalarını ibretle izliyoruz. Alevi halkı ve inancının kimseye verecek bir hesabı yoktur. Biz hesabımızı kanla, canla, katliamlarla, ötekileştirmelerle ödedik. Bugün yapılacak her seçim Alevi halkı ve inancının üzerinde değildir. Olamaz. Alevilerin üzerinden kimse konuşamaz. Alevi halkı kendi adına, kendi bildiği gerçeklerle en doğru kararı verecektir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.