Alevi Vakıfları Başkanı Doğan’dan Arif Sağ’a yanıt

Alevi Vakıfları Başkanı Doğan’dan Arif Sağ’a yanıt
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olmamasını isteyen bir mektup yazan Arif Sağ’a cevap geldi.

Gazeteci İsmail Saymaz bugün Sözcü gazetesinde yer alan yazısında usta sanatçı Arif Sağ’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Aday olma” çağrısı içeren mektubunu yayınlamıştı. El yazısı ile yazılan 5 sayfalık mektupta Arif Sağ, Aleviler adına seslendiğini dile getirerek Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığına yeniden aday olmaması gerektiğini ifade etmişti. Sağ’ın mektubuna farklı tepkiler gelirken, Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Dr. Haydar Baki Doğan da bir açıklama yaptı.

haydar-baki-dogan-100-v-gseapremiumxl.jpg

“Nereden bakarsanız talihsiz”

Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Dr. Haydar Baki Doğan yayınladığı açıklamada, Arif Sağ’ın açıklamasını “talihsiz” olarak nitelendirdi. Arif Sağ’ın söyleminin “bir yerlere alet olmaya çok elverişli” olduğunu söyleyen Doğan, Sağ’ın açıklamasını Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yapılan algı çalışmalarına benzetti.

“Arif hocaya düşmez…”

İşte Haydar Baki Doğan’ın o açıklaması:

Nerden bakarsanız bakın talihsiz bir açıklama olmuş
Arif sağ yıllar önce siyasette de yer alan değerli bir büyüğümüz ama her zaman siyaseten değil sanatıyla gönlümüzde yer edinmiştir.

Arif hocanın yol ve yol değerlerini Kemal beye hatırlatmak veya yolun sözcülüğüne soyunarak chp kurultayında yol ve yol değerlerinin yarıştırılması, teraziye konması gibi bir şey ifade etmesi öncelikle Arif hocaya düşmez ayrıca bu tür üstenci sözler Kemal beye CB adaylığı öncesi yapılan sinsi düşmanlığın devamı gibi bir algı yaratmış.

Arif Sağ sanatını icra ederken kimse ona artık saz çalmayı bıraksın diye mektup yazmıyor, hala belediye konserlerine çıkıp müziğini icra ediyor.

Ben 60 yıllık chp geçmişi olan bir aileden geliyorum Arif sağın söyleminden yola çıkarsak ben ve benim inancıma sahip olanlar, yola hizmet edenler parti içinde bir yere aday olduğunda yolunu ve değerlerini mi yarıştırıyor olacak?

Değişim, yenilenme derken biraz gençler konuşmalı

Bu açılardan Arif hocanın söylemi bir yerlere alet olmaya çok elverişli bir açıklama olmuş.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.