Şişli’de Hayri İnönü yeniden aday oluyor

Şişli’de Hayri İnönü yeniden aday oluyor
Yerel seçimler için aday belirleme süreçleri başlarken İstanbul’un Şişli ilçesinde yeniden eski başkan Hayri İnönü’nün aday gösterileceği öğrenildi.

Aday adaylığı başvuruları sona eren Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday belirleme heyeti çalışmalarına başladı. CHP’nin İstanbul’da en çok oy aldığı ilçelerden biri olan Şişli’de 31 Mart 2023 yerel seçimlerinde kimin aday gösterileceği merak konusu oluyordu. Bilindiği gibi Şişli’nin eski belediye başkanı Hayri İnönü geçtiğimiz günlerde yeniden belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapmıştı. Gazeteci Mehmet Mert, İnönü’nün ilçede yeniden aday gösterileceğini iddia etti.

Mehmet Mert, kişisel X hesabından yaptığı paylaşımda, Hayri İnönü’nün yeniden Şişli Belediye Başkanı adayı olarak açıklanacağını ifade etti. Mert, İnönü’nün başkanlık dönemi boyunca Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül’le olan kavgalarını da hatırlattı.

İşte Mehmet Mert’in o paylaşımı:

#Şişli'de Hayri İnönü yeniden aday oluyor.
@M_Sarigul ve oğlu Emir Sarıgül ile kavgalı gürültülü bir beş yıllık belediye başkanlığı geçiren #Hayri İnönü'nün yeniden Şişli belediye başkanı olarak açıklanacağı bekleniyor…”

0nj85appxkah6oapdiz4nw.webp

Sarıgül ile davalık olmuştu

Bilindiği gibi Hayri İnönü, başkan olduğu 2016 yılında kendisini ve eşini tehdit ettikleri iddiasıyla Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül'e dava açmıştı. İnönü ve eşi 2020 yılında şikayetlerini geri çekmişti.

Adaylığını böyle duyurdu

Hayri İnönü adaylık başvurusunu sosyal medya hesabından yaptığı şu paylaşımla duyurmuştu: "Sevgili dostlar. 2019’da Şişli Belediye Başkanlığı’ndan sizlere veda etmiştim. Aradan geçen 5 yıl sonunda 31 Mart 2024’de yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde Şişli Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi’ne tekrar aday adaylık başvurumu yaptım. Yakında görüşmek üzere."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.