Sudan'daki Türk vatandaşların tahliye çalışmaları sürüyor

Sudan'daki Türk vatandaşların tahliye çalışmaları sürüyor
Sudan'dan yurda dönmek isteyen Türk vatandaşların tahliyesi kapsamında 164 kişiyi taşıyan uçak, Etiyopya'nın Gondar kentinden, başkent Addis Ababa'ya hareket etti. Türk vatandaşlar buradan da İstanbul'a getirilecek.

DHA-Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre; Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalar nedeniyle yurda dönmek isteyen Türk vatandaşlarının Etiyopya üzerinden tahliyesine ilişkin çalışmalar sürüyor.

Bugüne kadar bin 600’ü aşkın Türk, Hartum Büyükelçiliği’nce tahsis edilen otobüslerle Etiyopya’ya taşındı. Sudan'dan çıkarılan vatandaşlar, öncelikle Addis Ababa Büyükelçiliği’nce temin edilen araçlarla Etiyopya sınırından yine bu ülkede bulunan Gondar kentindeki havalimanına naklediliyor. Türk vatandaşların, Etiyopya havayollarından kiralanan uçaklarla Gondar’dan başkent Addis Ababa’ya taşınmaları, daha sonra buradan da Addis Ababa-İstanbul güzergahı üzerinden Türkiye'ye getirilmeleri öngörülüyor. Bu çerçevede, 164 kişiyi taşıyan ilk uçak Gondar’dan Addis Ababa’ya hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.