Süleyman Soylu için 'İBB adaylığı' iddiası: 'Çalışmalara başladı, Saray'a yakın insanlarla iletişimde...'

Süleyman Soylu için 'İBB adaylığı' iddiası: 'Çalışmalara başladı, Saray'a yakın insanlarla iletişimde...'
Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yerel seçimlerde AK Parti'nin İstanbul Belediye Başkanı aday adayı olacağı ileri sürüldü.

İçişleri Bakanlığı görevini Ali Yerlikaya’ya devreden Süleyman Soylu, İstanbul 2. bölge 1. sıradan aday gösterilmiş ve AKP İstanbul milletvekili olarak Meclis'e girmişti.

Sonrasında sessizliğe gömülen Soylu son olarak yakın zamanda ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ suçundan tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’a yakın olduğu iddialarıyla gündeme gelmiş ve son zamanlarda gazetecileri hedef alan paylaşımlarda bulunmuştu.

Yaklaşan yerel seçimler için AK Parti'de de birçok isim aday olarak konuşulmaya devam edilirken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın ön plana çıktığı belirtilmişti.

Soylu'nun ise şimdilik İstanbul Milletvekili olmanın gereği dışında bir şey yapmadığı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın siyasette olduğu sürece de bu pozisyonunu koruyacağı, tüm hesaplarını sonrası için yaptığı iddia edilmişti.

Son olarak gazeteci Orhan Uğuroğlu da Halk TV’de katıldığı programda dikkat çeken kulis bilgisini aktardı. Uğuroğlu, Soylu'nun AK Parti'nin İstanbul Belediye Başkanı aday adayı olacağı ve bunun için çalışmalara başladığını iddia etti.

Soylu'nun genel merkeze, saraya yakın insanlarla iletişimde olduğunun söylendiğini aktaran Uğuroğlu, eski bir AK Partili bakanla konuştuğunu ve 'Bu plan iki aşamalıdır' diye açıkladığını kaydetti.

Uğuroğlu şunları söyledi:

"Süleyman Soylu AK Parti'nin İstanbul Belediye Başkanı aday adayı olacak. Onun için bir anda ortaya çıktı. Hani diyorlardı ya 'İstanbul'a sürpriz isim' diye... Şimdi Süleyman Soylu'nun hedefinin bu olduğu, bunun için genel merkeze, saraya yakın insanlarla iletişimde olduğu söyleniyor. Bana gelen kulis bilgilerine göre Süleyman Soylu aday ve ona göre çalışıyormuş. Recep Tayyip Erdoğan'la da etrafındaki insanlarla hat kurmaya çalışıyormuş"

Eski bir AKP'li bakanla konuştuğunu söyleyen Uğuroğlu, eski bakanın yorumlarını şöyle aktardı:

"Bu plan iki aşamalıdır' diye açıkladı. Süleyman Soylu da kaybettiği itibarını yeniden getirmek için ve önce İstanbul'u kazanayım sonra da Erdoğan'ın yerine adım atayım düşüncesi olabilir."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.