Taksi ücretlerine dev zam! İndi-bindi fiyatı şok yarattı!

Taksi ücretlerine dev zam! İndi-bindi fiyatı şok yarattı!
Peş peşe gelen akaryakıt zamlarının ardından taksi fiyatlarında güncelleme yapılacağı iddia edildi. Yeni indi-bindi ücreti ise vatandaşların büyük şaşkınlık yaşamasına neden oldu.

ÖTV’ye yapılan zammın ardından akaryakıt fiyatlarında 5 TL’lik bir zam uygulanmıştı. ÖTV zammının ardından bugün de motorin fiyatlarına yeniden zam geldi. Tüm bu gelişmeler ardı ardına toplu taşıma zamlarını beraberinde getirirken bir fiyat artışı haberi de taksimetre ücretlerinden geldi.

Ankara'da zamlı fiyat ne zaman başlıyor?

Yurt Gazetesi’nin haberine göre hem başkent Ankara’da hem de İstanbul’da taksi ücretlerine zam yapılacak. Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankara’da 30 TL olan indi-bindi ücretinin 50 TL’ye yükseltildiğini açıkladı. Taksimetre açılış ücreti ise 18 TL olacak. Zammın bu hafta sonu uygulanmaya başlayacağı açıklandı.

İstanbul da yolda!

Öte yandan benzer zammın İstanbul’da da yakın bir tarihte uygulanacağı iddia edildi. Buna göre, İstanbul’da ise indi-bindi ücreti 75 TL olacak. Zamlı taksimetre açılış ücreti ile ilgili ise bir fiyat ortaya atılmadı.

Konuya dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.