Şehirlerarası otobüs biletlerine de zam geliyor!

Şehirlerarası otobüs biletlerine de zam geliyor!
Akaryakıtta ÖTV tutarlarının artırılmasıyla ulaşıma yapılan zamlar şehirlerarası otobüs biletlerine de yansıdı.

Seçimlerin ardından gelen peş peşe zamlar hava ve kara taşımacılığına da yansıdı. Geçtiğimiz hafta havayollarında iç hatlarda tavan fiyat ücretine gelen zammın ardından şehirlerarası otobüs biletlerine de zam geliyor.

HalkTV’den Olcay Aydilek’in haberine göre, Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, mesafeye göre yüzde 20-30 civarında bir artış yapılacağının sinyalini verdi.

ÖTV tutarlarının artırılmasıyla vergi tutarı benzinde (her litreden) 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinde 2,05 liradan 7,05 liraya yükseldi. Benzin ve motorine pazar gününden geçerli 6 TL zam yapıldı.

Fiyatlar mesafeye göre artacak

Akaryakıt zamları, şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarının da artmasına yol açacak. Habere göre, Ankara’da şehirlerarası otobüs biletlerine %30-40 civarında zam yapılacağı konuşuluyor.

Mustafa Yıldırım otobüs bilet fiyatlarında bir artışın gündemde olduğunu, mesafeye göre bilet fiyatlarının artacağı mesajını verdi. Yıldırım, oranın yüzde 20-30 aralığında olabileceğini ifade etti. Yıldırım, vatandaşın da zamlar nedeniyle alım gücünün düştüğünü belirterek, İstanbul’dan günlük hareket eden otobüs sayısının 2 bin 500’den bin 400-1500 düzeyine kadar gerilediğini söyledi.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.