Temel Karamollaoğlu seçim yenilgisini mitingdeki çoklu konuşmaya bağladı: Acemilik oldu

Temel Karamollaoğlu seçim yenilgisini mitingdeki çoklu konuşmaya bağladı: Acemilik oldu
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim yenilgisini değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerisinde kalmıştı.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminin kaybedilmesinin ardından muhalefet tabanından öz eleştiriler sürüyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 28 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu değerlendirdi ve "Seçimlerde istediğimiz neticeyi alamadık. Bizim ümidimiz Meclis'te çoğunluğu sağlamaktı, sağlayamadık" dedi.

Karamollaoğlu, CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Parti'nin oluşturduğu altılı masanın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterilmesini seçime giden yolda tabloyu olumsuz etkilediğine yol açtığını söyledi.

TV5 canlı yayınında konuşan Karamollaoğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminde hem de Meclis seçiminde yüzde 56'ları yakalama şansı olduğunu fakat iki belediye başkanın da dahil olmasıyla son zamanlardaki karışıklığın sonucu etkilediğini söyledi.

"Belediye başkanlarına karşı içimizde bir husumet yok" diyen Karamollaoğlu, "Bir mitinge gidiyoruz yedi kişi konuşuyor. Bunlar acemilik oldu. Hiçbir zaman böyle bir şey yapılmamalıydı." ifadelerini kullandı ve şunları söyledi:

“Biz belediye başkanlarına karşı içimizde husumet yok ama bir mitinge gidiyoruz yedi kişi konuşuyor. Bunlar acemilik oldu. Hiçbir zaman böyle bir şey yapılmamalıydı. Daha disiplinli, daha düzgün mitingler yapmalıydık. İki kişi, üç kişi konuşur ya! Yedi kişi konuşur mu, 10 kişi konuşur mu? Eksiklerimiz, yanlışlıklarımız oldu. Böyle bir neticeyle karşılaştık.”

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.