TİP'ten Yargıtay'a Can Atalay tepkisi: 'Saray Rejimi’nin Anayasa’yı fiilen ortadan kaldırdığının ilanı'

TİP'ten Yargıtay'a Can Atalay tepkisi: 'Saray Rejimi’nin Anayasa’yı fiilen ortadan kaldırdığının ilanı'
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına uymamasına yönelik "Saray Rejimi’nin Anayasa’yı fiilen ortadan kaldırdığının ilanıdır" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin, TİP Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez "hak ihlali" kararı vermesinin ardından, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi dosyanın yeniden Yargıtay'a gönderilmesine karar vermişti.

Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi bugün "Anayasa Mahkemesi'nce verilen ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığını, bu bağlamda Anayasa'nın 153/6. Maddesi kapsamında uygulanabilecek bir kararın var olmadığını" belirterek, Anayasa Mahkemesi'nin kararına yine uymadı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Can Atalay hakkındaki kararına sert tepki gösterdi. TİP sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bu bir yargı kararı değildir. Darbedir! Darbeye ve darbecilere geçit vermeyeceğiz!" dedi.

Söz konusu paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Hatay Mv. Can Atalay hakkındaki kararı, Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğu sandıkla sağlayamayan Saray Rejimi’nin Anayasa’yı fiilen ortadan kaldırdığının ilanıdır. Bu bir yargı kararı değildir. Darbedir! Darbeye ve darbecilere geçit vermeyeceğiz!"

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.