TOKİ başvuru para iadesi nasıl alınır 2023?

TOKİ başvuru para iadesi nasıl alınır 2023?
TOKİ’nin konut, arsa ve iş yeri projelerine katılım sağlamak için ödenmesi gereken 500 TL’nin iadesi nasıl yapılıyor? İşte cevabı…

Cansev Temuçin - TOKİ’nin kura çekimlerinde sona gelinmesinin ardından vatandaşlar para iadelerinin nasıl alacaklarını merak etmeye başladı. TOKİ’nin kuralarına katılmadan önce yatırılan 500 TL, kuralarda adı çıkmayanlara iade ediliyor. Peki iade işlemi nasıl yapılıyor? TOKİ 500 TL para iadesi 2023 hangi gün hesaba geçer?

TOKİ’nin İstanbul’da gerçekleştireceği sosyal konut projeleri için kura çekimleri bir süredir devam ediyordu. Kura çekiminde artık sonlara gelinmesi ile birlikte ismi kuralarda çıkmayan kişiler, para iadelerini nasıl alıcaklarını araştırmaya başladı. Kura çekimleri öncesinde yatırdıkları 500 TL’nin iadesi almak isteyen vatandaşlara TOKİ tarafından bilgilendirme yapıldı. 

TOKİ’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, kura çekimlerinde adı çıkmayan kişiler, 500 TL para iadelerini bankalardan veya ATM’lerden alabilecek. TOKİ kuraları bankalardan ödeme almak isteyen vatandaşların, başvuru yaptıkları bankanın yetkili şubelerine gitmeleri gerekiyor.

TOKİ başvuru parası ne zaman yatıyor?

TOKİ’nin kuralarında adı çıkmayanların hesaplarına geçecek olan 500 TL iade parasının, kura çekimlerinin bitmesinin ardından 5 gün içinde yatırılacağı açıklandı.

TOKİ Halkbank para iadesi nasıl yapılıyor?

TOKİ kuralarına katılmak için Halkbank’a 500 TL yatıran vatandaşlar için bankadan bir açıklama yapıldı. Buna göre, Halkbank’ın internet sitesi üzerinde yer alan TOKİ başvuru iade bölümüne giriş yaparak gerekli işlemler yapılabiliyor. Burada yer alan T.C. kimlik no ve cep telefonu alanlarının doldurulmasının ardından başvuru sahibine ait olan İBAN’a ödemeler gerçekleştiriliyor. Bu noktada önemli olan, başvuru sırasında verilen bilgilerle para iadesi istenirken girilen bilgilerin başvuru sahibine ait olması.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.