Toki indirim kampanyasından kimler faydalanabilir, kampanya şartları ve başvuru ekranı

Toki indirim kampanyasından kimler faydalanabilir, kampanya şartları ve başvuru ekranı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’den ev, iş yeri ve arsa almış olan vatandaşlara yönelik yapılan yeni kampanyayı açıkladı. Bunun üzerine TOKİ indirim kampanyası detayları ile ilgili merak edenler arayışa geçti? TOKİ indirim kampanyasından kimler faydalanabilir, kampanya şartları ne?

Her yıl iki kez düzenlenen TOKİ indirim kampanyası açıklandı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’den ev, iş yeri ve arsa almış olan vatandaşlara yönelik yapılan ve 24 Nisan’da başlatılacak olan yeni bir kampanyayı duyurdu. 

Yeni kampanyanın açıklanmasının ardından TOKİ’den ev, iş yeri ve arsa almış olan vatandaşlar kimlerin faydalanabileceğini, kampanya şartlarınının ne olduğu konusunda arayışa geçti. Ev sahibi olmak amacıyla TOKİ'ye başvuran ve ödemelerine başlayan vatandaşlar, indirim şansını kaçırmamak için konuyla ilgili araştırmalara başladı.

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Konut ve işyeri alıcılarının merakla beklediği TOKİ indirim kampanya müjdesini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum verdi.

Kampanya kapsamında TOKİ’den konut ve iş yeri sahibi olan vatandaşların kalan borçlarını peşin ödemeleri durumunda yüzde 25 indirim imkânından faydalanacak.

Arsalarda da yine peşin ödeyen vatandaşlar, yüzde 12.5 indirim imkanı sağlanacak.

KAMPANYA ŞARTLARI NELER?

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri sahiplerinin 18 Mayıs’a, arsa sahiplerinin ise 12 Mayıs’a kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

Öte yandan borcunun tamamını kapatamayacak olan alıcılar ise borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yapacakları ödemede, indirimden kısmi olarak faydalanabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.