Toparlanma bekliyoruz

Toparlanma bekliyoruz
AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, son 5 ayda AK Parti'nin, oylarının yükseldiğine dikkat çekerek, bunu 6'lı masanın ortaya herhangi bir şey koyamamış olmasına bağladı. Ünal, “Önümüzdeki süreçte de daha ciddi bir toparlanma bekliyoruz" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, AK Parti'nin, 2'nci 10 yıllık, 'siyasi vizyon belgesi' için hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Ünal, "AK Parti, 2002 -2012 ilk 10 yılında bir, 'siyasi vizyon belgesi' hazırladı. Şimdi 10 yıl sonra 2022'de ikinci 10 yılda, yeni bir, 'siyasi vizyon belgesi' hazırlığı çalışması yapıyoruz. Seçim beyannamesi ile siyasi vizyon belgesi çalışmaları farklı. AK Parti Genel Merkezde, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'un başkanlığında yaklaşık 1 yıldır çalışmalarını sürdüren, bir strateji heyetimiz var. O strateji heyetinde çalışmalar devam ediyor" dedi.


Erdoğan açıklayacak

Ünal, seçim beyannamesi ile ilgili ilk toplantının Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "Bu toplantıda bugüne kadar yapılan seçim beyannameleri ile ilgili mukayeseli bir sunum gerçekleşti. Bu mukayeseli sunumda; AK Parti 2002 yılında neleri vaat etmiş, 2007, 2015, 2018 seçimlerinde neleri vaat etmiş, bu vaat ettiklerinden ne kadarını gerçekleştirmiş? Bu oran yüzde 70 ile yüzde 90 arasında. AK Parti seçim beyannamelerinde vaat ettiği icraatların yüzde 85'ni ortalama gerçekleştirmiş. Şimdi genel merkez yeni bir seçim beyannamesi çalışmasını sürdürüyor. Aynı zamanda da yeni bir 'seçim vizyon belgesi' çalışması sürdürülüyor. 28 Ekim tarihinde AK Parti, 'seçim vizyon belgesi'ni açıklayacak. Bazen seçim beyannamesi ile seçim vizyon belgesi karıştırılıyor. 28 Ekim'de seçim vizyon belgesini Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacak" diye konuştu.


Anlık strateji önemli

Sosyal medya platformlarının ve iletişimin akışkanlığının bir sonucu olarak gün be gün seçimin psikolojisi, ruhu ve atmosferinin değiştiğin belirten Üna, "Bu da kampanyaları daha dijital, daha akışkan, daha stratejik ve günlük strateji belirlenmesi gereken kampanyalar haline getiriyor. Hele hele Türkiye'nin dezenformasyona maruz kalan ülkeler sıralamasında birinci sırada olması, yani bir anda ortaya atılan bir iddia biranda bütün gündemi değiştirebiliyor. O yüzden bütün siyasi partilerin kaçınılmaz olarak kampanya planlamalarını, akışkan, dijital ve anlık stratejilere dayalı olarak yürütmesi gerekiyor. O yüzden biz bir yıl öncesinden strateji heyetimizi oluşturarak toplantılarımızı haftalık yapıyorduk. Seçim yaklaştıkça bu toplantılar 3 gün, 2 gün ve günlük toplantılara dönüşecek. Çünkü seçimi anlık doğru stratejiler belirler" dedi.


Uyum yakalayamadılar

Mahir Ünal, son 5 ayda AK Parti'nin, oylarının yükseldiğine dikkat çekerek, "Bu 6'lı masanın ortaya herhangi bir şey koyamamış olması, yine kendi içlerinde bir uyum yakalamamış olmaları ve vatandaşın, 'daha kendi ilişkilerini yönetemeyenler, ülkeyi nasıl yönetecekler?' algısına sahip olmaya başlaması karşı tarafta ciddi bir erime ortaya koymaya başladı ki özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye ölçeğinde son 20 yılda ortaya koyduğu çözüm kapasitesi bugün artık küresel ölçekte işlemeye başladı. Yani tahıl krizinden esir askerlerin mübadelesine kadar bir çok konuda dünya artık Recep Tayyip Erdoğan'ın, çözümcü liderliğini takdir ediyor, tebrik ediyor. Bununla ilgili de cumhurbaşkanımız hükümet çalışmalarını yürütüyor. Önümüzdeki süreçte de daha ciddi bir toparlanma bekliyoruz" diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.