Tunç Soyer: 'Atatürk ve Nutuk, soruşturulma noktasına gelmiş vaziyette'

Tunç Soyer: 'Atatürk ve Nutuk, soruşturulma noktasına gelmiş vaziyette'
Tunç Soyer, İçişleri Bakanlığı'nın kendisi hakkında başlattığı soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İçişleri Bakanlığı'nın kendisi hakkında başlattığı soruşturmaya ilişkin, "Mustafa Kemal Atatürk ve Nutuk, soruşturulma noktasına gelmiş vaziyette. Bu, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında asla kabul edilemez" dedi.

Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yılı kutlamalarındaki konuşmasından dolayı İçişleri Bakanlığı'nca kendisine soruşturma açılması hakkında konuştu.

Soyer, "Bu gösteriyor ki yerel seçimler yaklaşırken iktidar, CHP'li belediyeler üzerinde daha büyük baskı kuracak, daha sert tedbirler almaya çalışacak. Bu işin bir yanı. Tabii ki buna pabuç bırakacak değiliz. Tabii ki bu asla kabul edeceğimiz bir şey olmaz. Ama ikincisi şu; Mustafa Kemal Atatürk ve Nutuk, soruşturulma noktasına gelmiş vaziyette. Bu, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında asla kabul edilemez. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Atatürk'ün Nutuk'u sorgulanıyorsa, Atatürk'ü idamla mahkum eden, suikastlar düzenleyen, Anadolu'da iç savaş çıkarmaya çalışan saltanat, Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'unda mahkum edilmişken, bugün o saltanat sahiplerinin aleyhinde söylediklerimiz hakaret olarak algılanıyorsa, bu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet'in 100 yıllık kazanımları için çok büyük bir üzüntü vesilesidir. Kabul edilmesi, anlaşılması mümkün değil" dedi.

'ATATÜRK'E SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı yurttaşların Mustafa Kemal Atatürk ve onun rehberliğine her daim sahip çıkacaklarını belirten Soyer, "Her daim onun ışığından yararlanmaya devam edeceğiz. Bu saldırılara pabuç bırakmayız. Bu aslında iktidarın, CHP'li belediyelere yerel seçim yaklaşırken yapacağı baskıların bir göstergesi. Öyle zannediyorum. Buna da pabuç bırakmayız. Bu, gerçekten insanın aklının almayacağı bir şey. 100 yıl sonra kabul edilemez. Mustafa Kemal Atatürk'e sımsıkı sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.