Tunç Soyer'e bir soruşturma daha: 'Akıl tutulması, bütün düğmelere birden basılıyor'

Tunç Soyer'e bir soruşturma daha: 'Akıl tutulması, bütün düğmelere birden basılıyor'
Tunç Soyer, son padişah Vahdettin'i eleştirdiği gerekçesiyle başlatılan soruşturmanın ardından kendisi hakkında yeni bir soruşturmanın daha başlatıldığını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer'e şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünde, Atatürk'ten alıntı yaptığı sözlerle Osmanlı Devleti ve son padişah Vahdettin'i eleştirdiği gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Tunç Soyer de sözlerinin Nutuk’tan alıntı olduğunu hatırlatarak ‘her sözünün arkasında olduğunu’ söylemişti.

Tunç Soyer, kendisi hakkında bir soruşturma daha açıldığını söyledi. Soyer, 14 yıl önce Seferihisar belediye başkanı olduğu zamanda tarihi eser niteliğinde olduğu iddia edilen eski belediye binasının önündeki Rum kilisesine ait çanın Yunanistan Konsolosluğu’na verdiği iddiasıyla hakkında başka bir soruşturma daha açıldığını açıkladı.

İddiaları yalanlayan Soyer, Seferihisar belediye başkanı seçildiğinde kendisinin bir başka binada göreve başladığını ve hayatı boyunca o çanı görmediğini söyledi.

Kendisi hakkında açılan soruşturmaları 'akıl tutulması' olarak niteleyen Soyer, "Nasıl bütün düğmelere birden basılıyor şaşkınlıkla izliyorum. Gerçekten bu yerel seçimlere giderken daha çok baskının yapılacağını daha çok sindirme yapılacağı fikrini yaratıyor maalesef." şeklinde tepkisini dile getirdi.

Sözcü TV yayınına katılan Soyer şunları söyledi:

"Bugün bir başka soruşturma geldi; ondan bahsetmek isterim. 14 yıl önce ben Seferihisar belediye başkanıyken bir iddia ortaya atılmış; hiç benim görmediğim duymadığım bir şey. ‘Belediye binası önünde alarm çanı olarak kullanılan tarihi Rum kilisesine ait çanın başkanlık makamının önünde sergilendiği, tarihi eser niteliğinde olduğu iddia edilen bu çanın ilgili makamlara bildirmeden tarafımca Yunan Konsolosluğu’na verildiği' iddiasıyla başka bir soruşturma açıldı.”

*Ben hayatımda ne o çanı gördüm ne o çanın ne olduğunu biliyorum. Hakikaten bir akıl tutulması. Nasıl bütün düğmelere birden basılıyor şaşkınlıkla izliyorum. Gerçekten bu yerel seçimlere giderken daha çok baskının yapılacağını daha çok sindirme yapılacağı fikrini yaratıyor maalesef. Bu nedenle de çok üzgünüm.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.