Tunç Soyer'e göre rakibinin 'kazanma ihtimali çok zayıf': 'Adaylıktan geri çekilebilir'

Tunç Soyer'e göre rakibinin 'kazanma ihtimali çok zayıf': 'Adaylıktan geri çekilebilir'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti'nin İzmir adayı Ümit Özlale için 'kazanma ihtimali çok zayıf' dedi. Öte yandan Özlale'nin adaylıktan geri çekilme ihtimalinin de olabileceğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önümüzdeki yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemişti. Gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube kanalında konuşan Akşener, İstanbul ve Ankara’nın kaybedilmesini göze aldığını belirtmiş ve İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı adayı olarak Ümit Özlale’yi göstereceklerini söylemişti.

Ümit Özlale'yi öncesinde duyuran Akşener, geçtiğimiz günlerde de İzmir büyükşehir belediye başkanı adaylarının Ümit Özlale olduğunu resmen açıklamıştı.

Akşener açıklamasında “Ümit Özlale kardeşimin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını ve inşallah belediye başkanı olacağını ilan ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında çapıcı açıklamalarda bulundu.

TV100'de yayınlanan "Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı" programında Barış Yarkadaş, Hacı Yakışıklı, Fuat Uğur, Deniz Gürel, Şaban Sevinç ve Murat Çelik'in sorularını yanıtlayan Soyer, Gürel'in "İzmir’deki aday çıkarma meselesi İstanbul ve Ankara’ya yönelik bir hamle dediniz ne demek istediniz?" sözlerine Özlale için 'kazanma ihtimali çok zayıf' dedi.

Tunç Soyer'in açıklamalarından satır başları:

"MERAL HANIM’IN YANLIŞ YÖNLENDİRİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in İzmir Milletvekili Ümit Özlale'yi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı toplantıda 'İzmir kokuyor' sözleriyle ilgili Tunç Soyer "İzmir kokmuyor onu net söyleyebilirim hem de bütün bir yaz boyunca hiç kokmadığın söyleyebilirim. Geçmiş yıllarda ciddi bir problemdi bu ama çok önemli adımlar attık, çok stratejik kararlar aldık ve çok zor adımlar attık. Çok şükür doğru yolda gidiyoruz çok kısa bir süre sonra İzmir tekrar yüzülebilir hale gelecek. Meral Hanım’ın yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum." dedi.

İZMİR'DE ADAY ÇIKARMA MESELESİ İSTANBUL VE ANKARA'YA YÖNELİK HAMLE Mİ?

Gürel'in "İzmir’deki aday çıkarma meselesi İstanbul ve Ankara’ya yönelik bir hamle dediniz ne demek istediniz?" sözlerine Soyer "Aslında böyle bir ihtimal olabileceğini söylemiştim. Bildiğim bir şey yok böyledir demek çokta doğru olmaz. Çünkü İzmir’de aday çıkartmak üstelik kazanma ihtimali çok zayıf olan bir aday çıkartmak olsa olsa bir sonraki hamle için bir altlık bir zemin olabilir diye düşünmüştüm." yanıtını verdi. Hacır'ın "Bir sonraki adım ne Sayın Başkan?" sorusuna ise Soyer "Dediğim gibi bir müzakere masası kurulacaksa siyasi partiler arasında ‘Biz İzmir’den geri çekilelim ama Ankara’da İstanbul’da sizi destekleyelim’ gibi şeyler olabilir. Bunlar sadece öngörü." dedi.

"4 AY ÖNCE MİLLETVEKİLİ SEÇİLMİŞ BİR AKADEMİSYENİN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA TALİP OLMASI ÇOK ANLAŞILIR BİR DURUM DEĞİL"

Gürel'in "Ümit Bey’in adaylığının geri çekilme ihtimalini görüyor musunuz Sayın Başkan?" sorusuna Soyer "Böyle bir ihtimalde olabilir çünkü 6 ay Türk siyasetinde çok uzun bir süre bu süre içinde ittifak girişimlerinde bulunulabilir belki başka türlü iş birlikleri müzakere edilebilir. Bunları bilmek şimdiden mümkün değil, ben sadece durumu anlamaya çalıştığım için fikir yürütüyorum. Ama bana çok organik bir durum gibi gelmedi, 4 ay önce milletvekili seçilmiş bir akademisyenin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olması çok anlaşılır bir durum değil benim açımdan." sözleriyle yanıt verdi.

"BUNU GENEL BAŞKAN, GENEL MERKEZ DEĞERLENDİRİR"

Uğur'un "Daha önceden kendi adaylığınızı açıkladınız bu durum biraz garipsendi neden böyle bir yola başvurdunuz?" sorusunu Soyer "Ben adayım demedim ben aday olmak istiyorum dedim, yeniden bir dönem daha görev yapmak istiyorum dedim. Şunu da ekledim bu karar benim vereceğim bir karar değil, benim irademle sonuçlanacak bir karar değil bunu Genel Başkan, Genel Merkez değerlendirir uygun görürlerse bunu ifade ederler." diyerek yanıtladı.

İlgili Haberler

Kaynak:Mustafa Dolu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.