Turhan Çömez'den Mehmet Şimşek'e Gaye Erkan soruları: 'Çalıştığı bankayı dolandırdığı iddiasıyla soruşturma yürütülüyor'

Turhan Çömez'den Mehmet Şimşek'e Gaye Erkan soruları: 'Çalıştığı bankayı dolandırdığı iddiasıyla soruşturma yürütülüyor'
İYİ Partili Çömez, bankacılık yasalarını ihlal ettiği ve çalıştığı bankayı dolandırdığı iddiasıyla Gaye Erkan hakkında soruşturma yürütüldüğünü söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'ın Merkez Bankası çalışanının işten çıkartılması yönünde talimat verdiği ve birçok konuda yetkilendirildiği iddialarının yankıları sürüyor.

Gaye Erkan, ailesi hakkında çıkan bu iddialara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt vermiş ve son günlerde kendisinin ve ailesinin hedef alındığını söylemişti. Erkan, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu belirterek sorumlular hakkında gerekli yasal haklarını kullanacağını ifade etmişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından kulislerde Gaye Erkan'ın Merkez Bankası'ndan ayrılmasının istenebileceği konuşulurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erkan'la ilgili rahatsızlıkları olduğu ileri sürüldü.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Gaye Erkan'ın babasına yönelik iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. İddialara sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımla tepki gösteren Çömez, konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in cevaplaması için soru önergesi verdiğini açıkladı.

Çömez açıklamalarında bankacılık yasalarını ihlal ettiği ve çalıştığı bankayı dolandırdığı iddiasıyla Gaye Erkan hakkında soruşturma yürütüldüğünü de belirtti.

Çömez'in açıklamaları şöyle:

"Bankacılık yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla ve çalıştığı bankayı dolandırdığı iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen birisini aldık, Amerikalardan getirdik Merkez Bankası'nın başına geçirdik. Kurtarsan, kurtarsan bizi ancak sen kurtarırsın dedik. Tası tarağı topladı, sülalesini de yanına aldı, geldi Merkez Bankası'na. Babasına oda ayırdı, makam arabaları ayırdı ve iddiaya göre ailesi Merkez Bankası'na gelirken özel protokollerle karşılandı. Bu da yetmedi babası koridorlarda 'Ta Amerikalardan sizi kurtarmaya geldik buraya' diyerek insanlara parmak sallamaya başladı. Toplantılar yaptı, beğenmediği personeli odasına çağırdı ve işten attı. Servisini beğenmediği garsonu da tokatladı, iddialar böyle. 'Olur mu böyle şey' demeyin. Biz de olmaz dedik ama merak ettik. Bunca rezillik ifşa edilmişken sessiz kalmayalım dedik, millet adına vazifemizi yapalım dedik ve aldık kağıdı kalemi elimize, bir soru önergesi verdik Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e. Bakalım ne cevap verecek? Belki de her zaman olduğu gibi, 'Biz bir genelge yayınladık. Kağıt israfı yok. Onun için cevap vermiyoruz' da diyebilir."

Çömez, soru önergesinde Bakan Şimşek'e şunları yöneltti:

T.C. Merkez Bankası Başkanı Sayın Hafize Erkan'ın babası Sayın Erol Erkan'a ve annesi Sayın Gamze

Erkan'a özel protokol uygulandığı bilgisi doğru mudur?

Sayın Erol Erkan'a T.C. Merkez Bankası'nda bir makam odası tahsis edildiği bilgisi doğru mudur?

Sayın Erol Erkan'ın T.C. Merkez Bankası'nın bulunduğu binaya devletin makam araçlarıyla gelip gittiği bilgisi doğru mudur?

Tüm bunlar doğru ise böyle bir uygulamanın T.C. Merkez Bankası'nın itibarına ve güvenilirliğine zarar vereceğini düşünüyor musunuz? Merkez Bankası'nın bu anlayışla yönetilmesinin mümkün olacağını düşünüyor musunuz?"

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.