Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinde yeni dönem! Gözler sonbahara çevrildi

Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinde yeni dönem! Gözler sonbahara çevrildi
İkili ilişkilerin geliştirilmesini isteyen Erdoğan ve Miçotakis sonbaharda Selanik’de üst düzey iş birliği toplantısı gerçekleştirmek için anlaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ikili ilişkilerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için ortak çağrıda bulundu.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Erdoğan ile Miçotakis'in Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin bir sonraki toplantısını önümüzdeki aylarda Selanik'te gerçekleştirme konusunda mutabık kaldığı bilgisi verildi.

Bu toplantının geçen yıl yapılması planlanıyordu ancak Atina'nın Türkiye'ye silah satışını durdurma çabaları nedeniyle Erdoğan tarafından iptal edildi.

Yunanistan, Şubat ayında Türkiye'yi vuran yıkıcı bir depremin ardından hayatta kalanları enkazdan çıkarmak için kurtarma ekipleri gönderen ilk ülkelerden biri olduğunda ilişkiler düzeldi.

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) iki müttefiki, aralarında kıta sahanlıklarının nerede başlayıp bittiği, enerji kaynakları, Ege Denizi'nde uçuşlar ve etnik olarak bölünmüş Kıbrıs gibi bir dizi konuda on yıllardır anlaşmazlık yaşanıyordu.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.