Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile bir araya geldi

Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya’daki NATO zirvesinde Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile bir araya geldi.

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, ikinci gününde devam ediyor. NATO liderleri, zirve çerçevesinde Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı'nın ikinci oturumuna katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi kapsamında, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüştü.

İki ülkenin ilişkilerinde yeni dönem

2019 yılından itibaren gergin bir ilişki sürdüren iki ülke, 6 Şubat depremlerinden sonra Yunanistan’ın kurtarma ekiplerinin Türkiye’ye destek vermesi üzerine yumuşama dönemine girdi.

Erdoğan, görüşme sonrası yayınladığı mesajda şunları dedi: “NATO Zirvesi marjında Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’le bir görüşme gerçekleştirdik. Toplantımız ülkelerimiz için hayırlara vesile olsun.”

Ne olmuştu?

Türkiye’nin "Yunan adalarındaki silahlanmaların Türkiye’ye tehdit oluşturduğu" iddiasına karşı, Yunanistan’ın "Yunan adalarının Türkiye’den gelecek olası saldırılarına karşı silahlandığı" tez, 2019-2023 yılları arasında Türk-Yunan ilişkilerini çıkmaza sokmuştu.

Erdoğan'ın, Miçotakis’in ABD kongresinde F-16 savaş uçaklarının Türkiye’ye satışına karşı çıkan konuşmasından sonra "Benim için Miçotakis diye biri yok" çıkışı ikili ilişkileri çıkmaza sokmuştu.

Olumsuz iklimin 6 Şubat depremlerinden sonra değişmeye yüz tutmasıyla iki ülke lideri tekrar masaya oturmayı kabul etti.

İlgili Haberler

Kaynak:Muhammet Kurtbay Önür

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.