Erdoğan, depremin maliyetini açıkladı

Erdoğan, depremin maliyetini açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremin ülkemize maliyetinin 104 milyar dolar olduğunu söyledi.

Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'yle Alman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “Türk-Alman Konferansı: Depremden Etkilenen Bölgelerde İş Dünyasının Yeniden Güçlendirilmesinde Avrupa Özel Sektörünün Rolü” adlı konferansa video mesaj gönderdi. Mesajında 6 Şubat depremlerinde yardım eden ülke ve kurumlara teşekkürlerini ileten Erdoğan, ‘Bu ağır yükün altından siz dostlarımızın da desteğiyle inşallah hep birlikte kalkacağız’ ifadelerini kullandı.

"Yanımızda olan herkesi şükranla hatırlayacağız"

“Konferansın hayırlara vesile olmasını diliyor, ülkemizde dayanışma sergileyen tüm dostlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldık. Asrın felaketi olarak nitelenen bu depremlerde 50 binden fazla canımızı toprağa verdik. Depremin vurduğu on bir ilimizde 872 bin bağımsız bölümün olduğu 311 bin bina kullanılamaz hale geldi. İş yerleri, tarım alanları, ticarethaneler, fabrikalar zarar gördü. 14 milyon insanımız depremin olumsuz etkilerini bizzat yaşadı.

İlk günden itibaren devletimizin tüm imkanlarını harekete geçirdik. Milletimiz de deprem bölgesindeki kardeşleri için adeta seferber oldu. Belediyelerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın olağanüstü çabalarını her zaman yanımızda hissettik. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'miz yardım ve inşaat sürecinin en önemli aktörleri arasında yerini aldı. Dünyanın dört bir yanından deprem bölgesine koşan dost ve kardeş ülkelerin yardımlarını asla unutamayız. Bu zor günümüzde yanımızda olan herkesi şükranla hatırlayacağız.”

“Konutların teslimi ekim ayında başlayacak”

Erdoğan, açıklamasında “İlk bir yılda 319 bin konutun inşası bitirilip hak sahiplerine teslim edeceğiz. Toplamda 650 bin konut inşa etmeyi hedefliyoruz. Şehirleri eskisinden daha dayanıklı hale getirmeye kararlıyız. Ekim, kasım aylarından itibaren yapımı tamamlanan konutların teslimatını peyderpey gerçekleştireceğiz.” İfadelerini kullandı.

“Depremin maliyeti 104 milyar dolar “

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında 6 Şubat depremlerinin maliyetini 104 milyar dolar olarak açıkladı: “Depremin, ülkemiz ekonomisine maliyeti toplam 104 milyar dolar olarak hesaplanıyor. Bu ağır yükün altından siz dostlarımızın da desteğiyle inşallah hep birlikte kalkacağız. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'yle Alman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen bu konferansı memnuniyetle karşılıyorum.”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.