Ahmet Ercan farklı tarih verdi! İstanbul depremi bilmecesi!

Ahmet Ercan farklı tarih verdi! İstanbul depremi bilmecesi!
Naci Görür’ün yaptığı İstanbul depremi açıklamasının yankıları sürerken, Ahmet Ercan da tarih vererek konuştu.

Deprem uzmanlarının yıllardır üzerinde tartıştığı büyük İstanbul depremi bir kez daha gündemde. Prof. Dr. Naci Görür’ün geçtiğimiz gün yaptığı minimun 7,2 ile 7,6 arasında bir deprem beklendiğine yönelik açıklamaya Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan yanıt geldi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, kişisel Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım ile İstanbul depreminin tarihine ilişkin beklentilerini paylaştı. Naci Görür’ün tartışma yaratan açıklamasına yanıt niteliği taşıyan değerlendirmelerde bulunan Ahmet Ercan, İstanbulluları bir nebze olsun rahatlatacak ifadeler kullandı.

“Kararım değişmedi”

Daha önce İstanbul depremi için 2045 yılını işaret eden Ercan, fikrinin değişmediğini söyleyerek bir dizi mesaj yayınladı. Ercan konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: “Deprem oluşumu günübirlik, değil 100, 200, 500 yılda değişir. Bir kez tutarlı bir deprem öngörüsü yapınca yeter. Sık sık açıklama yapmak bilime aykırı olup, karmaşaya, esin ile gönenç bozukluğuna neden olur. İstanbul için kararım değişmedi, değişmez. Esenlikler. Övgün”

“Naci Görür’ü bana yorumlattırmayın”

İstanbul depremine ilişkin fikirlerini paylaşmaya devam eden Ahmet Ercan, Naci Görür’ün açıklamalarına ilişkin kendisine yöneltilen sorulara da yanıt verdi. “Naci Görür’ün açıklamasını bana yorumlatırmayın” diyen Ercan şunları söyledi: “Lütfen Prof Dr Naci Görür arkadaşımın İstanbul Depremi açıklamasını bana yorumlatmayın! Ben tüm görüşümü NE OLUR İSTANBUL'DA DEPREM OLMASIN! romanım da yazdım. Bilgi korkuyu kovar. Bilgiye ulaşmak emek ister. Sevgiler. Òvgün A. Ercan”

Naci Görür ne demişti?

Bilindiği gibi Prof. Dr. Naci Görür geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile İstanbul’da en az 7,2 ile 7,6 şiddetinde bir deprem beklediğini ifade etmişti.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.