Ahmet Ercan İstanbul’da yaşanacak en büyük depremin şiddetini açıkladı

Ahmet Ercan İstanbul’da yaşanacak en büyük depremin şiddetini açıkladı
Türkiye’deki bütün illerin deprem haritasını tek tek paylaşan Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan İstanbul açıklaması geldi.

Sosyal medya hesabından Türkiye’deki 81 ilde yaşanması beklenen en büyük depremlerin şiddetlerini paylaşan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan megakent için olası tabloyu da takipçilerine açıkladı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan kişisel Twitter hesabından yaptığı deprem büyüklüğü paylaşımlarına devam ediyor. Ercan son olarak üç ile dair öngörülerini takipçileriyle paylaşarak İstanbul, İzmir ve İçel’de yaşanabileceği en büyük depremlerin büyüklüklerini açıkladı.

Tekirdağ ve Kuzey Marmara kolları farklı şiddetlerde

Ahmet Ercan paylaşımı ile gündemden düşmeyen büyük İstanbul depremine ilişkin fikirlerini de belirtmiş oldu. Buna göre, Ercan’ın paylaştığı listede İstanbul’un Kuzey Marmara bölgesinde yaşanabilecek olası bir depremin en az 6,4 en fazla 6,7 şiddetinde olacağı belirtildi.

7,2 beklentisi!

Paylaşımında İstanbul’un Tekirdağ koluna ilişkin deprem paylaşımına da yer veren Ahmet Ercan çarpıcı rakamlar verdi. Ercan, İstanbul’un Tekirdağ kolunda yaşanabilecek depremin ise en az 7,0 en çok 7,2 şiddetinde olabileceğinin altını çizdi.

İzmir ve İçel’i de açıkladı

Öte yandan aynı mesajda Ahmet Ercan, İzmir’de 7.3, İçel (Mersin)’de ise 6,5 büyüklüklerinde deprem beklenebileceğini ifade etti.

“Deprem belirtisi yok”

Prof. Dr. Ahmet Ercan paylaşımını sonlandırmadan önce ise bahsi geçen bölgelerde büyük bir deprem belirtisi olmadığını dile getirdi.

İşte Ercan’ın o mesajı: “Şu illerde gelecekte görülebilecek en büyük deprem büyüklüğü; İçel; <M6,5 İstanbul(K.Marmara); M6,4-M6,7(İstanbul kolu), M7,0-7,2.(Tekirdağ kolu), İzmir M7,3. Üç ilde de ivedi büyük deprem belirtisi yok.”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.