Twitter'dan PKK'ya katılmak istediğini açıklayan Kosta Rikalı zanlıya hapis istemi

Twitter'dan PKK'ya katılmak istediğini açıklayan Kosta Rikalı zanlıya hapis istemi
Sosyal medya hesapları üzerinden silahlı terör örgütü PKK'ya katılmak istediğini açıklayan ve örgütün propagandasını yapan Kosta Rika vatandaşı Esteban Andres Venegas Chevez hakkında 7 yıl aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosunca hazırlanan iddianamede, 14 Şubat'ta, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne "yabancı uyruklu bir kişinin Twitter hesabından PKK'ya katılmak istediğini yazdığı" şeklinde ihbarda bulunulması üzerine soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

Araştırmada, söz konusu kişinin Kosta Rika uyruklu Esteban Andres Venegas Chevez olduğu ve İstanbul'da bir otelde konakladığı bilgisine ulaşıldığı belirtilen iddianamede, Chevez'in 15 Şubat'ta konakladığı otelde gözaltına alındığı ve sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe 18 Şubat'ta tutuklandığı anlatıldı.

"Şüpheli 'PKK'ya ulaşmak için iletişimin bir yolu var mı?' diye yazdı"
Şüphelinin el konulan dijital materyalleri ile not defterinin incelendiği kaydedilen iddianamede, şüphelinin 12 Şubat'ta saat 15.27'de, "Selam, hey, gerçekten hızlı, Diyarbakır'dayım ve PKK'dan biriyle iletişim kurmak istiyorum. Bana kimse yardım edebilir mi?" ve 10 Şubat'ta saat 12.17'de, "Selam şu anda Diyarbakır'dayım, Kosta Rikalıyım. PKK'ya ulaşmak için sizinle iletişime geçebilmemin bir yolu var mı? Onlara katılma konusunda onlarla iletişim kurmak istiyorum ama biraz zor görünüyor ve etrafımdaki insanlara sormaktan korkuyorum." şeklinde paylaşımlarının tespit edildiği belirtildi.

Şüphelinin 15 Şubat'ta saat 11.50 itibarıyla bahse konu paylaşımlarını kaldırmış/silmiş olabileceğinin kollukça değerlendirildiği ifade edilen iddianamede, şüpheliden elde edilen not defterindeki bir yazıda ise "Diyarbakır'dayım. Param yok, panikteyim. Hızlı bir şekilde onlarla iletişime geçmeliyim." ifadelerini kullandığı aktarıldı.

İddianamede, şüpheliye ait cep telefonunun incelenmesinde, kişi listesinde "YPG" şeklinde bir numaranın kayıtlı olduğu, "VenegasCR0426" kullanıcı isimli Twitter hesabından terör örgütü lehine paylaşımlar yapan iki hesabı takip ettiği ve elinde silah tutan PKK mensubu bir kadın ile örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'a ait "Öcalan'a özgürlük" ibarelerinin bulunduğu fotoğraflarının yer aldığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.