Üniversitede kişisel belgeler çöpe atıldı!

Üniversitede kişisel belgeler çöpe atıldı!
Gaziantep Üniversitesi’nde öğrenimlerini sürdüren ve önceki yıllarda mezun olan öğrencilerle, üniversiteye çeşitli amaçlarla başvuranlara ait kişisel bilgilerin bulunduğu belgeler çöplüğe atıldı.

Üniversitenin merkezi kampüsünün bulunduğu çöplükten geçen öğrenciler, yerlerde öğrenci belgeleri, not çizelgeleri, transkripler ile çeşitli üniversitelerin mezunlarının Gaziantep Üniversitesi'ndeki kadrolar için yaptıkları başvurulara ilişkin belgeleri görünce şaşkına döndü.

Üstünde fotoğraflar yapışık olan ve isim, TC numarası, adres gibi kişisel bilgilerin bulunduğu belgelerin çöplüğe atılması karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen öğrenciler, “Bunlar gizliliği olan kişisel bilgi ve belgeler.  Her türlü kötü amaçlı olarak da kullanılabilir. Üniversite yönetiminin böyle bir sorumsuzluk yaptığına inanamıyoruz. Bu belgelerdeki bilgiler kötü amaçlı olarak kullanılırsa sorumlusu kim olacak?” diye tepki gösterdi.


SAKLANMASI GEREKİYOR

Yürütücüsü Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın'ın olduğu Gaziantep Üniversitesi Arşiv Yönetmeliği'nde, bu tür belgelerin türüne göre ya birim arşivlerinde 1-5 yıl, ya da üniversite arşivinde 10-14 yıl arşivlenmesi gerektiği belirtilirken, birkaç ay öncesine ait belgelerin çöpe atılması, üstünde özel bilgiler bulunan ve imha edilmesi gerekenlerin ise imha edilmek yerine çöplükte bulunmasının suç olduğu belirtildi. (Sözcü)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.