Vecdet Öz: Babalar gibi sattılar!

Vecdet Öz: Babalar gibi sattılar!
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, iktidarı eleştirdi. İktidarın rant için ülkeyi kurban ettiğini anlatan Öz, “Rant için önce İstanbul sonra güzel ülkemiz yabancılara ve yandaşlara peşkeş çekildi. Vatan toprağı, varlıkları, kaynakları, Cumhuriyetin tüm kazanımları “Babalar gibi” yok pahasına yandaşlara satıldı” dedi

Damga'ya konuşan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Türkiye'nin AK Parti iktidarı nedeniyle zor günlerden geçtiğini söyledi. Öz, “Tüm ihaleler, hazine arazileri, kamulaştırılan özel mülkler yandaşlara peşkeş çekildi. Yandaş maden sahibi Somalı işçilere ne demişti, “Bu ilçede AKP kazanmazsa madeni kapatırım, işsiz kalırsınız.!” Yaratılan sermaye ile dönüşümlü bir çark kuruldu, havuzlar oluşturuldu ve sürekli AKP siyaseti desteklendi” dedi. AK Parti'nin Türkiye'nin kurucu değerleriyle de kavga ettiğini anlatan Öz, “TC ibaresi, Atatürk resimleri ve “Ne mutlu Türküm diyene” sözü gibi ulusal birliğin ifadesi olan ne varsa kurum adlarından, dağlardan taşlardan silindi. Ulusal Andımız kaldırıldı. Havadan sudan nedenlerle ulusal bayramların kutlanması yasaklandı. 19 Mayıs Bayramı’nın stadyumlarda kutlanmasına son verildi. Ulusal bayramlarda Atatürk Anıtı’na çelenk konulması yasaklandı. Otomobiline bayrak asanlar, Atatürk posteri ve çıkarması yapıştıranlar cezalandırıldı” diye konuştu.

 

Toplumu böldüler
AK Parti iktidarının toplumu da kamplaştırdığını anlatan Öz, “Ülke insanı ısrarla Atatürkçü laikler ve dindarlar olarak, Sünniler ve Aleviler diye ayrıştırıldı. Bu da yetmedi benim Türk vatandaşım, benim Laz vatandaşım, benim Çerkez vatandaşım, benim Kürt vatandaşım diyerek farklı kimliklere bölündü.. Bunlarda yetmedi, Kürt açılımı denilerek PKK ile mücadele yerine “Müzakere” dönemine geçildi; “Terör örgütüyle masaya oturduğumuzu söyleyenler şerefsizdir” diyenler, terör örgütü PKK ile masaya oturdu. Güneydoğu bölgemizin fiilen bölünmesine neden olundu; kısa gelecekte hukuken bölünmesi için gerekenin yapılacağı sözü verildi. Bunun için ‘Bölgesel Kalkınma Ajansları’ kuruldu, ‘Bütünşehir Belediye’ yasası çıkarıldı. Federasyonun alt yapısı kuruldu” dedi.
 

Ak memur dönemi başladı
Siyasal iktidarın devlet kademesinde de kadrolaştığının altını çizen Vecdet Öz,Demokrasinin kurucu öğeleri olan erkler ayrılığı, denetleme ve denge düzeni, hukuk devleti, laiklik, temel hak ve özgürlükler, ifade özgürlüğü ve bunun tamamlayıcısı olan basın özgürlüğü yok edildi. Yasama, yürütme ve yargı erki tek elde birleştirildi. Tek adam yönetiminde bir “parti devleti” kuruldu. Yasamanın yürütme üzerindeki siyasal denge ve denetleme yetkisine son verildi. Ülke tek kişinin elinde, denetimden uzak, KHK’ler ile keyfi yönetilir hale geldi. Yapılan atamalarla önce AKP-C memuru, sonra AK memur dönemleri başlatıldı. Kamu kurum ve kuruluşları bir bir işgal edildi” diye konuştu.

 

Basın özgür değil
Türkiye'de basının da özgür olmadığını kaydeden Öz, “Basın yayın organlarının çoğu, Sermaye Piyasası Kurulu aracılığıyla ya doğrudan AKP’ye bağlandı ya da AKP’li işadamlarına teslim edildi. Bunun için gerektiğinde kredi, gerektiğinde havuz imkanları tahsis edildi. Yandaş medya kamu reklamları aracılığıyla ekonomik yönden güçlendirilirken Kalan % 20’lik muhalif gurubun üzerine ise vergi denetimleri, ceza uygulamaları ile gidilerek zor durumda kalmaları sağlandı. Gizlilik kararları ve tazminat davalarıyla basın susturuldu, tutuklamalar oldu” dedi.
 

VECDET ÖZ

Yargı bağımsız değil
Basın gibi yargının da bağımsız olmadığının altını çizen Vecdet Öz, “2010’da yapılan Anayasa değişikliğiyle yargı ele geçirildi. Önce Anayasa Mahkemesi ile HSYK’nın defteri dürüldü. Bir ay içinde yapılan atamalarla bu iki yüksek yargı organı AKP’lileştirildi. Sonra Yargıtay ve Danıştay yasalarında yapılan değişiklikler ve yapılan atamalarla, bu yüksek mahkemelerde AKP çoğunluğunun oluşması sağlandı. Daha sonra yeni yapılandırılan HSYK aracılığıyla istenilen yargı mensubunun istenilen yerde görevlendirilmesi sağlandı. Görevini hakkaniyetle ve tarafsızca anayasa, yasa ve vicdan üçgeninde yapmayı sürdürenler cezalandırılmış oldu. Kısacası cemaat yargısının yerini AK yargı aldı” ifadelerini kullandı.
 

Dış politika kötü yönetildi
Dış politikanın da kötü yönetildiğini ve Türkiye'nin itibarının zedenlendiğini anlatan Öz,Atatürk’ün dünyaca takdir gören “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünden vazgeçildi. Yeni Osmanlıcı hayalleriyle sıfır sorun politikasından sıfır komşu neticesine ulaşıldı. Dost ülkelerin tümü düşman oldu, sorunlu olmadığımız tek bir komşu ülke kalmadı. Daha başında ABD’nin bölgedeki çıkarlarını korumak üzere BOP projesinde eşbaşkanlık payesi kabul edildi. Terörist örgütlerin bölgeye yerleşip devlet kurmalarına, yakın gelecekte ülkemizi de tehdit edecekleri düşünülmeyerek yardımcı olundu. Tüm bu yapılanların sonunda dış ilişkilerimiz bozuldu, dış güven ortadan kalktı, dış ticaret ve ihracat sekteye uğradı, iç istikrar ve ekonomi yerle yeksan oldu, üretim durdu, milli varlıklar heba edildi, hazine boşaldı, iç ve dış borç ödenemez hale geldi, faizler arttı, döviz fırladı, paramız pul oldu, ekonomik kriz tırmanırken ülke büyük bir felakete doğru yelken açtı, geleceğe dair tüm umutlar tükendi, yok oldu” dedi.

 

Adalet Partisi seçime girecek

Adalet Partisi'nin gelecek seçime gireceğini de belirten Vecdet Öz, “Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bugün yapmış olduğu açıklama ile olası bir seçim karşısında Adalet Partisi’nin de aralarında olduğu 27 partinin ülke genelinde yeter sayıdaki teşkilatını kurup genel kurulunu tamamlayarak seçime katılma hakkını elde ettiğini duyurdu. Köklü bir siyasi misyonunun temsilcisi olan Adalet Partisi, geçmişten gelen devlet yönetim tecrübesi ve ülke meseleleri karşısındaki milli politikalarıyla önümüzdeki süreçte adını sıklıkla duyacağınız bir çözüm partisi olacaktır. Bu süreçte emeği geçen tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyor, gayretlerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.