Yargıtay'ın suç duyurusuna Kılıçdaroğlu'ndan tepki: 'AYM üyeleri tutuklanırsa şaşırmayacağım'

Yargıtay'ın suç duyurusuna Kılıçdaroğlu'ndan tepki: 'AYM üyeleri tutuklanırsa şaşırmayacağım'
Kılıçdaroğlu, AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunan ve Can Atalay hakkında verilen 'hak ihlali' kararını tanımayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyelerine tepki gösterdi.

Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi, tutuklu Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği "hak ihlali" kararına uyulmaması yönünde karar verdi. İhlal kararı veren AYM üyeleri hakkında da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

Söz konusu bu karara eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, "Ülkemizde anayasayı sadece Saray ihlal etmiyor, artık Sarayın yargıçları da anayasayı tanımaz hale geldi." dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Ülkemizde anayasayı sadece Saray ihlal etmiyor, artık Sarayın yargıçları da anayasayı tanımaz hale geldi. Bu kararı ancak, yasaya uymayan, hukukun üstünlüğüne inanmayan ve vicdan sahibi olmayanlar alabilir.

Bunlar yargıç müsveddesi bile olamazlar. Meslek onurunu koruyan, hukukun üstünlüğünü savunan ve vicdanını dinleyen AYM üyeleri tutuklanırsa şaşırmayacağım!

Ayrıca… Yargıtay üyeleri önce, hiçbir kararın altında imzası olmayan bir kişiyi, Anayasa Mahkemesi üyesi yapmalarının utancını temizlesinler.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ- Emine Kaşıkcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.