AK Parti'den 'Yargıtay' çıkışı: 'Asla olmaması gereken bir olay yaşıyoruz'

AK Parti'den 'Yargıtay' çıkışı:  'Asla olmaması gereken bir olay yaşıyoruz'
Yargıtay'ın AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması kararının ardından AK Parti'den dikkat çeken çıkış geldi.

Anasaya Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkum edildikten sonra 14 Mayıs'ta yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekili seçilen Can Atalay'ın seçilme hakkı ve kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı yönlerinden hak ihlali olduğuna hükmetmiş ve tahliye edilmesi yönünde karar almıştı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de bunun yerel mahkemece verilen karara ilişkin olmadığı gerekçesiyle dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesine göndermişti.

Yargıtay ise Türkiye tarihinde bir ilke imza atarak Anayasa Mahkemesi'nin verdiği "hak ihlali" kararına uyulmaması yönünde karar vererek AYM üyeleri hakkında da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yargıtay'ın kararına tepkiler yükselirken bir eleştiri de AK Parti’den geldi. AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, karara ilişkin Yargıtay'ın adını geçirmese de şunları söyledi:

“Öyle olaylar olur ki, analiz yapmak için, konuşsan da konuşmasan da sorun olur. Hiç ve asla olmaması gereken öylesi bir olay yaşıyoruz. Yazık, çok yazık. Devleti oluşturan erkler, sorun çözümler. Asla sorun üretmez, üretemez. Birbirini çelmeleyemez.”

ŞAMİL TAYYAR DA TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti Şayyar da Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM kararını hukuki bulmayarak üyeler hakkındaki suç duyurusunu 'garabet' olarak nitelendirdi. Şayyar "Yargı eliyle hortlatılan bu tür hukuk dışı uygulamalar askeri vesayet dönemini hatırlatıyor, çok üzücü.'' dedi.

Tayyar, ''Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM kararına 'uymama' iradesi, hukuki değildir. AYM üyeleri hakkındaki suç duyurusu ise garabettir. Yargı eliyle hortlatılan bu tür hukuk dışı uygulamalar askeri vesayet dönemini hatırlatıyor, çok üzücü.'' ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.